Reţeta de marţi- Pancakes cu mere

Ştiu cǎ zilele astea vorbim toţi despre vreme mai ceva ca-n romanele lui Jane Austen, dar dacǎ primǎvara se joacǎ şi ne joacǎ pe degete dupǎ bunu-i plac, propun sǎ nu-i mai dǎm atâta atenţie şi sǎ ne îngrijim de noi. Putem uita de urât cu o canǎ de ceai cu lapte şi miere sau o cafea aburindǎ în faţǎ, cu muzica care ne fǎcea sǎ ţopǎim în adolescenţǎ şi aducându-ne aminte sǎ vorbim cu oamenii dragi mai des. Şi cum şi hrana întreţine în mare mǎsurǎ starea noastrǎ generalǎ de bine, când avem timp, ne putem rǎsfǎţa cu o farfurie mare de pancakes. Şi dupǎ cum ştim probabil toţi, totul e mai bun dacǎ e împǎrţit cu ceilalţi.

Din ingredientele folosite de mine ies 12 pancakes.

Cum se face: Ȋntr-un bol mai mare, 200 de grame de fǎinǎ se amestecǎ cu 1 lingurǎ zahǎr (brun am pus eu), 2 linguriţe de praf de copt, puţinǎ sare şi scorţişoarǎ dupǎ gust.

Radem trei mere fǎrǎ coajǎ şi le amestecǎm cu 250 de ml de lapte, un ou bǎtut şi esenţǎ de vanilie.

Amestecǎm ingredientele uscate cu cele lichide, luǎm cu lingura din compoziţie şi turnǎm în tigaia încinsǎ bine. Eu nu am pus ulei dar se pot folosi câteva picǎturi. Când încep sǎ facǎ bule, pot fi întoarse pe  partea cealaltǎ.

Eu am încercat patru combinaţii de toppinguri pentru pancakes: miere, dulce de leche, iaurt şi iaurt cu dulceaţǎ de caise, toate au fost delicioase.

Poftǎ bunǎ!

Mai multe reţete aici.

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *