Reţeta de marţi: Pâine umplutǎ cu telemea

Azi mi-e dor de pâine proaspǎtǎ şi fierbinte, alǎturi de un pahar de lapte bǎtut sau unsǎ cu gem de portocale. Mi-e dor de crustǎ, de bule, de mirosul pâinii aburinde. Azi o sǎ cumpǎr una şi o sǎ o umplu cu câteva ingrediente ce-mi plac la nebunie.

Avem nevoie de o franzelǎ pe care o tǎiem în diagonalǎ, dar fǎrǎ a duce cuţitul pânǎ la capǎt, adicǎ pânǎ jos de tot. Repetǎm procesul şi din partea cealaltǎ.

Umplutura va conţine ingrediente care ne plac: telemea de vacǎ sau caprǎ, în jur de 200 de grame, unt topit amestecat cu pǎtrunjel şi ceapǎ verde tocate, chiar şi puţin muştar şi o linguriţǎ de mac. Punem aceastǎ umpluturǎ între felii, împingând bine ca sǎ pǎtrundǎ cât mai jos. Acoperim pâinea cu brânzǎ rasǎ.

Ȋmpachetǎm pâinea în folie de aluminiu şi o lǎsǎm la cuptorul încǎlzit la 180 de grade timp de 20 de minute. Dupǎ acest timp, îndepǎrtǎm folia şi mai lǎsǎm la cuptor vreo 5 minute ca sǎ se topeascǎ şi brânza de deasupra. Exteriorul e crocant, iar în interior totul e moale şi delicios. Poftǎ bunǎ!

Mai multe reţete gǎsiţi aici.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *