Reţeta de marţi: Pacheţele de primăvară cu pui şi avocado (China)

Arta culinară chineză s-a format în jurul armoniei şi este extrem de variată în ceea ce priveşte gustul, forma sau culoarea. Mai mult de atât, se serveşte într-un mod care este în concordanţă cu toate principiile culturale ale chinezilor: de la eticheta preparării şi servirii până la mâncatul cu beţişoarele din lemn de bambus, rezistent la căldură. Condimentarea este întotdeauna fină, nefăcându-se abuz de mirodenii, pentru un gust proaspăt al mâncării.

De la chinezi vom încerca azi pacheţelele de primăvară într-o combinaţie irezistibilă.

Ingrediente:

2 linguri de ulei de rapiţă

60 grame ceapă roşie feliată subţire

30 grame ardei roşu feliat subţire

2 linguri ghimbir mărunţit

1 lingură usturoi mărunţit

25 grame muguri de bambus feliaţi

25 grame ţelină tocată

300 grame piept de pui tocat

60 ml sos de soia

125 grame varză verde feliată

60 grame morcovi feliaţi subţire

Ulei vegetal

12 foi de orez

2 avocado tăiaţi în 24 de bucăţi

1 ou amestecat cu 1 lingură de lapte

Sos dulce de chili – dip

Mod de preparare:

Puneţi uleiul de rapiţă într-o tigaie la foc mare. Sotaţi ceapa roşie şi ardeiul până devin translucide. Adăugaţi ghimbirul, usturoiul, mugurii de bambus, ţelina şi puiul şi lăsaţi 5 minute la foc mediu. Îndepărtaţi o parte din grăsime, adăugaţi sosul de soia şi lăsaţi la răcit.

Într-un bol mare, puneţi varza, morcovii şi amestecul cu pui.

Într-o altă tigaie, încălziţi uleiul vegetal la 180 grade C. Uleiul trebuie să fie într-un strat destul de gros pentru a nu lăsa foile de orez să atingă fundul tigăii.

Pentru rulare, puneţi pe foaia de orez aproximativ 1/12 din amestec şi 2 bucăţi de avocado pe deasupra. Rulaţi o dată şi strângeţi colţurile din afară peste amestec, formând un rulou de cam 10-12 cm. Rulaţi ferm, dar aveţi grijă să nu deterioraţi foaia. Când ajungeţi la final, ungeţi cu amestecul de ou.

Înmuiaţi întregul rulou în ou şi scurgeţi excesul. Puneţi ruloul în ulei şi lăsaţi la prăjit până devine auriu, cam 3-4 minute. Lăsaţi la scurs pe şervete absorbante.

Rulaţi şi gătiţi şi restul de foi de orez şi ingrediente. Serviţi imediat cu sos dulce de chili.

Tradusă şi adaptată după o reţetă de Guy Fieri.

Sursa foto

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *