Reţeta de marţi: Omletǎ cu ghebe

Nimic mai potrivit pentru un început de week-end leneş, omleta e un fel versatil îndrǎgit de toţi membrii familiei. Eu apelez mereu la ea, mai ales sâmbǎta sau duminica când îmi permit sǎ rǎmân în pijamale mai mult timp. Se poate face din ouǎ de prepeliţǎ pentru proteine de calitate,  cu multe legume, cu diferite tipuri de brânzǎ sau cu şuncǎ.

Pentru a mea, am început prin a spǎla câteva ghebe. Le-am uscat tamponându-le cu şervet de bucǎtǎrie şi apoi le-am lǎsat sǎ se cǎleascǎ în puţin ulei. Am condimentat cu puţin oregano, am amstecat bine şi am dat deoparte.

Pentru omleta propriu-zisǎ, am folosit douǎ ouǎ bǎtute bine, peste care am adǎugat un strop de lapte. Am râşnit puţin piper şi am tǎiat o felie de telemea de caprǎ peste care am trecut cu furculiţa şi am adǎugat-o peste ouǎ.  Douǎ fire de ceapǎ verde aşteptau mândre sǎ le vinǎ rândul aşa cǎ le-am tǎiat şi pe ele, nu foarte mǎrunt, şi le-am adǎugat în compoziţia de ouǎ. Apoi, am adǎugat ghebele şi am pus compoziţia la prǎjit.

Când începe sǎ se închege se întoarce şi pe partea cealaltǎ şi se mai lasǎ puţin pe foc. Se rǎstoarnǎ pe o farfurie garnisitǎ cu roşii cherry şi se mǎnâncǎ cu o pâine bunǎ.

Mai multe reţete gǎsiţi aici.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *