Reţeta de marţi: Muffins cu cacao şi dulceaţǎ

Nimic mai bun ca o prǎjiturǎ rapidǎ şi mustoasǎ, dar delicatǎ. Nimic mai mângâietor ca un muffin în rochiţǎ primǎvǎraticǎ, numai bun de savurat pe o bancǎ în parc, alǎturi de o carte nouǎ şi apǎ rece. Sau cel puţin pentru asemenea clipe au fost concepute brioşele de mai jos. Dar care poate însoţi, de fapt, orice moment al zilei şi orice ocazie vi se pare vouǎ demnǎ. Dragoste de dulce sǎ fie! 🙂

Ȋntr-un bol se amestecǎ cu mixerul 150 de grame de zahǎr, un plic de zahǎr vanilat Vanilla Bourbon şi 3 ouǎ. Dupǎ aceea, compoziţia va fi îmbogǎţitǎ prin adǎugarea a unui strop de ulei, 200 de ml de lapte şi o fiolǎ de esenţǎ de rom. Se amestecǎ uşor cu o lingurǎ.

Adǎugǎm apoi cam 350 de grame de fǎinǎ, 4-5 linguri de cacao, o linguriţǎ cu vârf de praf de copt cu şofran şi coaja rasǎ de la o lǎmâie, pentru parfum.

Compoziţia se omogenizeazǎ, iar cuptorul se încǎlzeşte la 180 de grade. Turnǎm amestecul în formele de muffins şi se adaugǎ peste fiecare 2-3 vişine din dulceaţǎ, dar şi sos. Se dau la cuptor pentru 20-25 de minute sau pânǎ trec testul cu  scobitoarea. Se scot şi se lasǎ  pânǎ se rǎcesc de tot.

Mai multe reţete gustase gǎsiţi în Mansarda mea.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *