Reţeta de marţi: Mozzarella in carozza cu salsa de roşii

Când mi-am început blogul, acum un an, mi-am promis cǎ el va fi un mijloc bun pentru a mânca mai bine, mai sǎnǎtos, sǎ zicem, şi sǎ nu mai pic niciodatǎ în plasa niciunei diete „miraculoase”. Pe de altǎ parte, datoritǎ crescândului interes pentru ce aveam sǎ mǎnânc, am citit la un moment dat despre dieta mediteraneanǎ, care nici nu e o curǎ în adevǎratul sens al cuvântului, ci mai mult un stil de viaţǎ. Şi m-am îndrǎgostit. Şi deşi, financiar, deocamdatǎ nu-mi permit s-o urmez în totalitate, la un moment dat mi-ar plǎcea sǎ fac asta. Pânǎ atunci, totuşi, îmi fac unele pofte, mai ales vara, ce-i drept, şi mǎ inspir din minunatele reţete de la mare, fie cǎ sunt ele greceşti, spaniole sau libaneze. Azi vǎ prezint un aperitiv italian, uşor şi aromat.

 

Am început prin a tǎia crusta de la 8 felii de pâine toast şi pǎstrându-le pentru porumbeii şi giganţii pescǎruşi care se odihnesc din când în când pe pervazul ferestrei mele. Am acoperit fiecare felie cu mozzarella, am folosit cam 200 de grame în total. Deasupra brânzei am presǎrat sare, piper, oregano uscat şi puţin parmezan. Le-am acoperit cu celelalte felii de pâine, ca sǎ formeze un sandwich, „cǎruţa”, adicǎ, şi am presat bine. Ca umpluturi, se mai pot folosi anşoa, capere şi diferite verdeţuri, fiecare cu poftele din dotare.

Am bǎtut bine 3 ouǎ cu sare şi piper şi am trecut sandwich-urile cu brânzǎ prin amestec, presând cu mâna ca sǎ se îmbibe bine pe fiecare parte. Le-am lǎsat sǎ se odihneascǎ vreo 10 minute cât am executat o salsa simplǎ, de roşii.

Am tǎiat 3 roşii mǎrunt, am adǎugat o legǎturǎ de pǎtrunjel şi un vârf de sare şi piper. Am turnat puţin ulei de mǎsline şi oţet balsamic şi am amestecat bine.

Se încǎlzeşte ulei în tigaie şi se prǎjesc sandwich-urile cu mozzarella pânǎ când se formeazǎ o crustǎ aurie, cam douǎ minute pe fiecare parte. Se scot pe şervete absorbante şi dupǎ ce s-au rǎcorit puţin, se taie în triunghiuri, se mai presarǎ puţin piper şi parmezan deasupra şi se servesc, cu salsa alǎturi.

Poftǎ bunǎ!Pentru mai multe reţete, click aici.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *