Reţeta de marţi: Moelleux au chocolat

De douǎ sǎptǎmâni, încerc zi de zi sǎ renunţ câte un pic la zahǎr. Pânǎ acum merge natural, nici nu mai ştiu de ce aveam impresia cǎ o sǎ simt nevoia de câte o prǎjiturǎ babanǎ în fiecare zi… Doar duminica îmi fac de cap: pǎtrǎţele de ciocolatǎ, toast franţuzesc cu miere şi fructe sau chiar un suc. Mai e mult pânǎ departe, dar cum nu eram dependentǎ de zahǎr nici înainte, aştept cu  bucurie ziua de rǎsfǎţ cu dulce.

Sǎptǎmâna asta vǎ propun un moelleux. Pentru cǎ e un desert decadent prin excelenţǎ şi pentru cǎ ciocolata onctuoasǎ e balsam şi pentru papile, şi pentru suflet…

Se ung trei vase rameking cu unt. Din cantitǎţile folosite de mine, rezultǎ fix trei porţii de moelleux  divin.

Cuptorul se încinge la 180 de grade.

Ȋntr-un vas amestecǎm 125 de grame de ciocolatǎ cu 55% cacao şi 125 grame de unt şi le lǎsǎm la topit la bain-marie.

Ȋntr-un bol punem 80 de grame de zahǎr cu 80 de grame de fǎinǎ, adǎugǎm 3 ouǎ întregi şi 3 gǎlbenuşuri şi omogenizǎm compoziţia. Apoi adǎugǎm şi mixtura cu ciocolatǎ şi amestecǎm bine.

Punem compoziţia în cele trei vase ramekin şi dǎm la cuptor timp de 7-8 minute, dar nu mai mult. Marginile trebuie sǎ fie destul de ferme, iar mijlocul – moale.

Se scot, se lasǎ sǎ se odihneascǎ 2 minute şi se servesc imediat. Cu fructe precum coacǎzele e bun, dar combinaţia dintre moelleux şi îngheţata de vanilie e ca scorţişoara pe plǎcinta de mere: nu ar fi la fel fǎrǎ…

Mai multe reţete simple şi gustoase gǎsiţi aici.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *