Reţeta de marţi: Mǎmǎligǎ cu ochiuri

Odatǎ ce toamna şi frigul se aştern cu blândeţe peste noi, ne întoarcem spre preparatele fierbinţi, cât se poate de româneşti şi cu acel ceva care sǎ ne facǎ sǎ ne aducem aminte de bucuriile simple ale copilǎriei. Vǎ propun azi o variantǎ a clasicei mǎmǎligi cu brânzǎ şi smântânǎ.

Reţeta de mai jos este inspiratǎ dintr-o carte de beletristicǎ, nu de bucate, pentru cǎ, uneori, şi acestea sunt surse valoroase de mâncǎruri delicioase. Cu ingrediente puţine, este sigur cǎ va constitui o cinǎ gustoasǎ şi reconfortantǎ.

Facem mai întâi o mǎmǎligǎ. Ȋn a mea, eu întotdeauna torn şi câteva linguri de lapte, o lasǎ cremoasǎ şi moale. Dupǎ ce este gata, se lasǎ deoparte şi se unge cu unt un vas de yena. Se rǎstoarnǎ mǎmǎliga acolo şi se mai lasǎ puţin la rǎcorit. Se aprinde cuptorul la 180 de grade. Cu dosul unei linguri, se fac 2-3 gǎuri în mǎmǎligǎ şi se pune un ou crud în fiecare dintre ele. Deasupra se presarǎ aşchii de unt, brânzǎ rasǎ şi câteva linguri de smântânǎ. Se dǎ la cuptor pentru 25-30 minute, iar ce rezultǎ este un soare rumen şi aburind, cu o crustǎ îmbietoare.

Mai multe reţete gǎsiţi aici.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *