Reţeta de marţi: Mac&Cheese

Ȋntotdeauna am fost curioasǎ în legǎturǎ cu mâncarea „americanǎ”. Nu hamburgeri şi cheeseburgeri, dar donuts (mai ales cele glazurate) şi bagels. Sau pancakes. Şi Macaroni and Cheese.

Am fǎcut reţeta asta de câteva ori şi n-o sǎ vǎ mint, nu e cea mai uşoarǎ dintre toate bunǎtǎţile pe care le-aţi mâncat pânǎ acum, dar delicioasǎ este.

Şi pentru cǎ vara pare sǎ se fi instalat deja pe meleagurile noastre, daţi pentru ultima oarǎ drumul la cuptoare. O sǎ-i închinaţi mac&cheese-ului ode de recunoştinţǎ, vǎ promit!

Se fierb macaroanele (o jumǎtate de pachet) al dente (cam 7 minute, în funcţie de ce scrie pe pachet). Se bate 1 ou într-o farfurie şi se dǎ deoparte.

Se topeşte 100 de grame unt şi se adaugǎ 50 de grame de fǎinǎ în ploaie. Se amestecǎ la foc mediu, vreo 5 minute. Aveţi grijǎ sǎ nu se ardǎ!

Se toarnǎ 500 ml lapte, se adaugǎ 2 linguriţe de muştar (eu am folosit Maille cu miere) şi se amestecǎ. Se lasǎ 2 minute pânǎ când pasta se îngroaşǎ. Se dǎ focul la minim.

Se iau 50 de grame din sos şi se pun peste oul bǎtut, amestecând încontinuu. Facem asta ca sǎ evitǎm ca oul sǎ se facǎ. Punem mixtura de ou în pasta de pe foc, amestecând. Stingem focul.

Adǎugǎm 150 de grame de brânzǎ (eu am folosit o combinaţie de brânzǎ de vacǎ, una cu mucegai albastru, puţin Brie cu mǎsline dar neapǎrat şi neapǎrat trebuie caşcaval afumat. Ȋi dǎ o aromǎ incredibilǎ).

Se amestecǎ pânǎ când se topeşte brânza; apoi adǎugǎm macaroanele.

Se servesc imediat, sunt cremoase şi apetisante sau se pun într-o formǎ unsǎ cu unt şi se presarǎ cu încǎ 150 de grame de brânzǎ şi se dau la cuptor 20-25 minute pânǎ când devine aurie. Eu am optat pentru a doua variantǎ. E pǎ-cǎ-toa-sǎ!

Poftǎ bunǎ!

Mai multe reţete gǎsiţi aici.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

3 thoughts on “Reţeta de marţi: Mac&Cheese”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *