Reţeta de marţi: Lichior de cafea

Nu sunt bǎutoare de cafea, dar îmi place la nebunie mirosul ei. Pentru mine, va fi mereu marca inefabilǎ a lui “acasǎ”. Aşa cǎ ideea de a combina alcoolul cu cafeaua mi s-a pǎrut de la început excelentǎ. De ce sǎ nu profit şi sǎ nu-mi fac un “sirop” pentru prǎjituri? Simţurile ar fi desigur încântate… N-o sǎ vǎ mint, totuşi, nicio prǎjiturǎ nu s-a îmbibat cu lichior în tura asta, ci doar l-am bǎut. A ieşit, totuşi, foarte bun, aşa cǎ experienţa va fi, cu siguranţǎ, repetatǎ.

Ȋntr-o crǎticioarǎ, punem 4 linguri de zahǎr brun şi 300 ml de apǎ, la foc mic pânǎ ce zahǎrul se topeşte şi se transformǎ într-un sirop gros. Se ia de pe foc şi se lasǎ sǎ se rǎceascǎ.

Dupǎ ce se rǎcoreşte, se pun peste sirop 4 linguri de cafea boabe (preferata voastrǎ) şi seminţele de la o jumǎtate de baton de vanilie. La final, se adaugǎ şi 400 ml de alcool (eu am folosit rom) şi se lasǎ la macerat şi împrietenit de arome timp de 10 zile, agitând sticla în fiecare zi. Dupǎ acest interval, boabele ar trebui scoase şi lichiorul se strecoarǎ.

Cheers! 🙂

Mai multe reţete gǎsiţi şi aici.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

2 thoughts on “Reţeta de marţi: Lichior de cafea”

  1. Daca nu ma insel parca cefeua se foloseste pentru a alunga usor, usor efectul de mahmureala, sa inteleg ca aceste lichior este unul mai usor de fel?

  2. Cafeaua are, intr-adevar, multe proprietati, dar lichiorul, in general, este o bautura destul de tare. Iar acesta de cafea nu e deloc diferit. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *