Reţeta de marţi: Gingerbread men

Vă recomand ca această reţetă de turtă dulce aromată să o realizaţi în prezenţa copiilor, ajutaţi chiar de ei. Nu numai că vor fi încântaţi să ajute la decorat, dar sunt sigură că va deveni rapid o tradiţie de familie pe care o vor aştepta cu nerăbdare. Mai mult, imaginaţi-vă doar ce bine ar arăta într-o punguţă transparentă, prinsă cu o fundă colorată, gata să fie dăruite celor apropiaţi.

Ce ar fi Crăciunul fără scorţişoară şi ghimbir, fără mirosul ameţitor al acestor condimente prin excelenţă atât de festive?

Ingrediente:

900 grame făină

1 linguriţă bicarbonat de sodiu

½ linguriţă de praf de copt

225 grame unt nesărat la temperatura camerei

200 grame zahăr brun

4 linguriţe ghimbir măcinat

4 linguriţe scorţişoară măcinată

1 ½ linguriţă cuişoare măcinate

1 linguriţă piper fin măcinat

1 ½ linguriţă sare

2 ouă mari

340 grame melasă

Coacăze

Glazură

Mod de preparare:

Într-un bol mare, amestecaţi făina, bicarbonatul de sodiu şi praful de copt. Daţi deoparte.

Într-un alt bol, mixaţi untul şi zahărul până ce compoziţia devine spumoasă. Adăugaţi condimentele, apoi ouăle şi melasa. Turnaţi apoi amestecul de făină şi mixaţi la viteza minimă. Împărţiţi aluatul în trei şi înveliţi în folie de plastic. Daţi la rece pentru cel puţin o oră.

Încălziţi cuptorul la 180 de grade C. Tapetaţi tava cu hârtie de copt şi daţi deoparte. Presăraţi suprafaţa de lucru cu făină întindeţi aluatul cu sucitorul astfel încât să aibă cam 3 cm grosime. Tăiaţi aluatul cu ajutorul cutter-elor în formă de gingerbread men. Transferaţi pe hârtia de copt.

Tăiaţi decoraţii şi aşezaţi-le pe turta dulce. Apăsaţi coacăzele în aluat pentru a forma ochii şi nasturii. Pentru a forma părul, faceţi o bilă din aluat şi treceţi-o prin presa de usturoi. Aranjaţi părul la capete. Daţi la cuptor pentru 20 de minute, până ce devin crocante. Lăsaţi prăjiturile să se răcească.

Decoraţi cu glazură.

Tradusă şi adaptată după o reţetă de Martha Stewart.

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *