Reţeta de marţi (pentru copii): Funny faces

Aşa cum v-am spus şi în articolul precedent, ne ocupăm şi azi de încă o reţetă special concepută pentru copii. Cea de azi are iz festiv şi o puteţi prepara pentru zile speciale, aniversări sau petreceri de copii. Sunt sigură că veţi găsi nişte acţiuni simple pe care copiii să le facă alături de voi, iar produsul final va fi unul ghiduş, pe care micuţii îl vor adora.

Ingrediente:

125 grame unt tăiat

90 grame zahăr brun

160 ml golden syrup sau melasă

1 linguriţă bicarbonat de sodiu

300 grame făină cernută

60 de grame extract de malţ

Beţişoare de lemn de îngheţată pentru decorat

100 grame biluţe de ciocolată glazurate

120 grame fâşie de lemn dulce, tăiată pe lung (pentru guri) şi scurte (pentru gene)

Popcorn expandat

Pentru glazurare

640 grame zahăr pudră cernut

4 abuşuri

Mod de preparare:

Încălziţi cuptorul la 180 de grade C.

Puneţi untul şi zahărul într-un bol şi mixaţi timp de 10-12 minute până ce crema devine pufoasă. Adăugaţi golden syrup sau melasa, bicarbonatul de sodiu, făina şi extractul de malţ şi mixaţi până ce compoziţia devine un aluat omogen. Daţi la frigider pentu 30 de minute.

Împărţiţi aluatul în două şi întindeţi-le cu sucitorul până ce fiecare are cam 5 mm grosime. Folosiţi un cutter rotund de 9.5 cm ca să tăiaţi cercuri din aluat.

Puneţi cercurile pe hârtie de copt, lăsând spaţii generoase între fiecare din ele. Montaţi beţişoarele de lemn, apăsând în aluat.

Daţi la cuptor pentru 12-14 minute sau până când biscuiţii se întind şi se măresc şi sunt fermi pe margini. Lăsaţi la răcit.

Pentru glazură, puneţi zahărul pudră şi albuşurile într-un bol şi bateţi cu telul. Întindeţi crema peste biscuiţi şi decoraţi cu biluţele de ciocolată glazurate, benzile de lemn dulce şi popcorn, ca să formaţi feţele. Lăsaţi deoparte pentru ca glazura să se întărească.

Sursa

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *