Reţeta de marţi: Dovleac la cuptor

Din seria lucrurilor simple de fǎcut, vin azi cu cel mai uşor desert. De savurat imediat ce a ieşit din cuptor, cu o canǎ de vin fiert cǎ devine deja potrivit şi în ton cu vremea de afarǎ. La un film. La seara de boardgames. Ca mic dejun- cu ceaiul preferat, în acest caz.

Se taie dovleacul în felii potrivit de groase. Eu am avut un dovleac de supermarket, aşa cǎ feliile mele au fost rotunde. Se spalǎ şi se pudreazǎ cu hârtie absorbantǎ pânǎ ce sunt perfect uscate.

Se picurǎ scorţişoarǎ deasupra lor- cu cât mai multǎ, cu atât mai bine- şi se lasǎ la cuptorul încins la 200 de grade cam o orǎ. Se verificǎ din când în când consistenţa dovleacului cu o furculiţǎ.

Se scot feliile din cuptor şi se acoperǎ cu un strat generos de miere.

Poftǎ bunǎ!

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

3 thoughts on “Reţeta de marţi: Dovleac la cuptor”

  1. Hei, Ioana! N-am stiut ca scrii si aici! Arata minunat dovleacul tau si m-a uimit un pic combinatia, eu l-am copt intotdeauna cu o limngura de ulei de masline, un pic de sare si piper. Ba chiar si vreo 2-3 frunzulite de rozmarin. Acum stau sa ma gandesc ca trebuie sa fie foarte bun si dulce, cu miere. O sa incerc.

  2. Saluuuuut! Dap, si aici :).
    Hehe, eu nu am incercat niciodata sarat, asa ca si eu am de recuperat. Fac si eu cu rozmarin si schimbam impresii dupa… Pups

  3. … am scris aiurea, ma gandeam la cimbru am scris rozmarin. Acum stateam sa ma gandesc de ce n-ar merge si cu rozmarin? E cam intens, cred.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *