Reţeta de marţi: Desert la pahar cu mascarpone

…sau unde eşti varǎ? Pentru cǎ a plecat… Ştim sigur cǎ vara nu mai e când scoatem pilotele din şifonier, când închidem geamurile şi aprindem focurile, când ne gândim la ţuicǎ fiartǎ şi vin cu mirodenii. Dar pentru cǎ, din fire suntem nostalgici, un ultim omagiu verii putem face. Si pentru cǎ e Reţeta de marţi, îi aducem o ofrandǎ dulce.

Pentru douǎ porţii avem nevoie de: 3 pachete de biscuiţi Oreo, deci 18 biscuiţi dubli. Scoatem crema albǎ, îi gǎsim un scop, rǎmânem apoi cu 36 biscuiţi. Ȋi punem în robot sǎ rezulte un pesmet fin sau într-o pungǎ pe care o închidem bine şi trecem cu sucitorul peste ea pânǎ când biscuiţii se fǎrâmiţeazǎ bine. Ȋi punem într-un bol.

Punem o cratiţǎ pe foc şi un cub mǎrişor de unt la topit. Ȋl lǎsǎm puţin sǎ se rǎceascǎ şi, în acest timp, batem cam 100 de ml de frişcǎ pânǎ se ţine bine de mixer.

Amestecǎm pesmetul de biscuiţi cu untul topit şi una-douǎ linguri de lapte. Ȋmpǎrţim umplutura în douǎ pahare, presând cu dosul unei linguriţe sau cu mâna. Dǎm paharele la frigider.

Amestecǎm frişca cu puţin zahǎr pudrǎ, 200 de grame de mascarpone şi o fiolǎ de esenţǎ de vanilie. Omogenizǎm şi punem jumǎtate din compoziţie în fiecare pahar, peste amestecul de biscuiţi.

Ȋntr-o crǎticioarǎ, punem câteva cǎpşuni tǎiate în patru cu câteva linguri de zahǎr. Când zahǎrul se topeşte şi cǎpşunile iau un gust de dulceaţǎ, turnǎm peste amestecul de mascarpone şi frişcǎ. Dǎm la frigider pentru câteva ore. E un fel de cheesecake individual şi e tare bun!

Mai mute reţete gǎsiţi şi aici.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *