Reţeta de marţi: Daiquiri cu mango

Aţi început o sǎptǎmânǎ nouǎ şi deja visaţi la weekend? Aveţi multe pe cap, deadline-uri, rufe de spǎlat, teme de corectat şi sunteţi copleşit de varietatea acestor sarcini? Eu cred cǎ, fie aveţi nevoie de un somn scurt de 20 de minute, fie de o perioadǎ de o jumǎtate de orǎ în care sǎ vǎ destresaţi, exersându-vǎ capacitatea de vizualizare: o plajǎ şi un şezlong, ochelari de soare, un vârf de munte la apus, o piscinǎ fix lângǎ patul de vacanţǎ, o grǎdinǎ şi un câine blǎnos sau lucrul acela care vǎ face pe voi sǎ vǎ simţiţi liber şi bucuros ca atunci când sunteţi departe de ritualurile zilnice. Un pahar de daiquiri în mânǎ, din care sǎ sorbiţi uşor, vǎ va ajuta încǎ şi mai mult sǎ vǎ construiţi starea de care aveţi nevoie.

Ingrediente:

1 mango copt, curǎţat

60 ml de suc de lime (de la 2 limete)

1 linguriţǎ sirop de zahǎr

185 ml rom alb

Gheaţǎ

Mod de preparare:

Facem siropul de zahǎr din 200 de ml de zahǎr şi 200 ml de apǎ. Se încǎlzeşte apa cu zahǎrul într-o crǎticioarǎ, pânǎ când zahǎrul se dizolvǎ. Se lasǎ siropul la rǎcit. Cantitatea de sirop nefolositǎ se lasǎ la frigider.

Se pune mangoul şi sucul de lime într-un blender şi se mixeazǎ. Se adaugǎ romul şi siropul de zahǎr. Se mixeazǎ încǎ puţin. Se împarte aceastǎ compoziţie în patru pahare cu gheaţǎ pisatǎ.

Tradusǎ dupǎ o reţetǎ de Ina Garten.

Sursa foto

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *