Reţeta de marţi – Cupcakes cu vanilie şi glazurǎ de afine

Mi-e dor de nişte brioşe pufoase şi calde, care sǎ rǎspândeascǎ un miros delicios prin toatǎ casa. Atunci simţi cel mai bine, cred, cât de plǎcut e sǎ fii înǎuntru, sǎ ai ceva în cuptor care creşte frumos, sǎ ai cu ce sǎ-ţi însoţeşti cafeaua sau ceaiul sau sǎ bucuri, pur şi simplu, oameni dragi cu un cadou ieşit din mâinile tale şi care mai e şi gustos pe deasupra.

Brioşele acestea au ingrediente simple şi instrucţiuni puţine: mai întâi, punem într-un bol 150 de grame de zahǎr cu 150 de grame de unt moale. Se amestecǎ cu mixerul pânǎ când compoziţia are aspect de cremǎ.

Se adaugǎ 4 ouǎ, câte unul, mixând bine dupǎ fiecare dintre ele.

Adǎugǎm apoi 200 de grame de fǎinǎ, o jumǎtate de linguriţǎ de praf de copt, seminţele de la o pǎstaie de vanilie şi un plic de vanilie Bourbon Finesse. Se mixeazǎ pânǎ ce compoziţia este omogenǎ.

Se ia cu lingura din amestec şi se umplu hârtiile speciale de copt cam trei sferturi, cǎci brioşele vor creşte destul de mult la cuptor. Se lasǎ la foc mediu timp de 20 de minute, se verificǎ cu scobitoarea în centru şi se lasǎ la rǎcit.

Glazura se meştereşte astfel: într-un bol amestecǎm 200 de grame de cremǎ de brânzǎ cu 50 de grame de unt la temperatura camerei şi cu 180-200 de grame afine zdrobite în blender. Se omogenizeazǎ şi se adaugǎ zahǎr pudrǎ dupǎ gust. Se orneazǎ brioşele cu glazura şi cu câte o afinǎ în vârf.

Mai multe reţete gǎsiţi apǎsând aici.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *