Reţeta de marţi: Crostini Trio

Crostino e un aperitiv de origine italianǎ ce constǎ într-o felie micǎ de pâine prǎjitǎ şi acoperitǎ cu felurite ingrediente. Pe lângǎ versatilitate, au avantajul de a putea fi pregǎtite rapid, pentru oaspeţi sosiţi pe neaşteptate sau ca antreu pentru o cinǎ în doi.

Pentru cǎ-mi plac experimentele, pentru trio-ul de azi am pus alǎturi ingrediente cu gusturi diferite, dar care pǎreau cǎ se vor complimenta bine unele pe altele. Şi experimentul a fost, în mare, un succes.

Pentru început am tǎiat 6 felii de baghetǎ pe care le-am dat la cuptorul încins la 200 de grade câteva minute, cât sǎ se bronzeze frumos pe deasupra.

Pentru primul tip de crostini, am folosit dulceaţǎ de caise, cuburi mici de gouda şi bucǎţele de ananas. Acesta a fost cel mai puţin impresionant din cele trei pentru cǎ gustul sǎrat a ieşit foarte puţin în evidenţǎ. Aş reface, folosind o brânzǎ cu aspect mai pronunţat sau caşcaval afumat.

Al doilea tip de crostini a fost preferatul meu: conţine piure de linte, fǎcut din câteva linguri de linte roşie, fiartǎ în apǎ clocotindǎ, pânǎ când apa începe sǎ se evapore, un strop de turmeric şi sare. Odatǎ ce s-a rǎcit suficient, pasta de linte se întinde pe o felie de pâine, peste care se adaugǎ firimituri de brânzǎ de caprǎ şi inele de ceapǎ roşie. Este delicios!

Ultimul tip de crostini a fost cu felii subţiri de piersicǎ şi bucǎţele de brânzǎ cu mucegai albastru, împrietenite cu un sos din câteva linguriţe de miere şi zeamǎ de lime. Poftǎ bunǎ!

Mai multe reţete gǎsiţi aici.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *