Reţeta de marţi: Crème brûlée cu vanilie şi sos de cǎpşuni

Aţi mâncat vreodatǎ o crème brûlée bunǎ?

Aţi mai aşteptat vreodatǎ cu mai mare nerǎbdare vreun desert? Si când în sfârşit a sosit pe masǎ, aţi luat linguriţa în mânǎ şi aţi fǎcut avansuri crustei delicate care a cedat aproape imediat? Nu-i aşa cǎ aţi simţit nevoia sǎ închideţi ochii atunci când textura mǎtǎsoasǎ a cremei a ajuns în contact cu papilele voastre? Am avut mereu impresia cǎ, dacǎ madlenele te duc înapoi în trecut, în copilǎrie, cu crème brûlée poţi ajunge foarte uşor pe tǎrâmul posibilitǎţilor, în ţara lui “ce ar putea fi”.

Aţi mâncat vreodatǎ o crème brûlée bunǎ?

Ingrediente:

Pentru crème brûlée:

7 gǎlbenuşuri

110 grame zahǎr pudrǎ

2 batoane de vanilie

250 ml lapte

750 ml smântânǎ dulce

55 grame zahǎr demerara

Pentru sosul de cǎpşuni:

250 grame cǎpşuni

Mod de preparare:

Ȋncǎlziţi cuptorul la 120 de grade C.

Pentru crème brûlée, puneţi gǎlbenuşurile într-un bol, adǎugaţi zahǎrul pudrǎ şi seminţele de la cele douǎ batoane de vanilie şi bateţi cu un tel pânǎ ce sunt bine amestecate şi pânǎ ce devin pufoase.

Se adaugǎ apoi laptele şi smântâna dulce şi se bate în continuare cu telul pânǎ ce sunt bine incorporate.

Se toarnǎ compoziţia în 6-8 vase ramekin şi se pun vasele într-o tavǎ adâncǎ ce va intra la cuptor. Ȋn tavǎ se toarnǎ atâta apǎ fierbinte cât sǎ ajungǎ la jumǎtatea ramekinelor. Se lasǎ la cuptor timp de o orǎ.

Se scot din tavǎ şi se lasǎ la rǎcit. Când sunt reci, se pun vasele la frigider pentru douǎ ore sau pânǎ când devin ferme.

Pentru sosul de cǎpşuni, puneţi jumǎtate din cantitatea de fructe într-un blender şi lǎsaţi pânǎ când se transformǎ într-un piure. Strecuraţi printr-o sitǎ deasǎ. Ȋnjumǎtǎţiţi restul de cǎpşuni şi puneţi-le peste piureul deja preparat.

Ȋnainte de servire, presǎraţi zahǎrul demerara peste creme şi caramelizaţi cu ajutorul unui arzǎtor. Fiecare vas se pune pe o farfurie şi se serveşte cu sosul de cǎpşuni, aşezat într-un bol alǎturat.

Sursǎ

Foto

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *