Reţeta de marţi: Cous-cous cu legume

Cǎ ne vine sau nu sǎ dǎm drumul la cuptor, de mâncat tot trebuie sǎ mâncǎm ceva. Şi ca sǎ nu fie nevoie sǎ asudǎm peste poate, o salatǎ este cea mai la îndemânǎ soluţie, mai ales dacǎ are ingredientele necesare pentru a o face atât uşoarǎ, cât şi sǎţioasǎ. Vestea bunǎ este cǎ cous-cous-ul se poate asocia cu orice rǎmǎşiţe de legume aveţi prin frigider şi nici nu dureazǎ o veşnicie pânǎ e gata.

Mai întâi, facem o supǎ dintr-un cubuleţ de legume (eu recomand bio Alnatura de la dm, cel mai bun, dupǎ umila-mi pǎrere) şi apoi punem 100 de grame de cous-cous sǎ se umfle în ea. Putem folosi şi apǎ în loc de supǎ.

Ȋn timp ce cous-cous-ul înflorea, se taie legumele mǎrunt: 2 roşii mǎrişoare, 2 castraveţi (cu coajǎ, întotdeauna!), 1 ardei roşu, o jumǎtate de avocado, o altǎ jumǎtate de ceapǎ roşie, vreo 4 ciuperci numa’ bune de buzunarul lui Neghiniţǎ şi o legǎturǎ de pǎtrunjel. Eu asta am folosit. Dacǎ aveţi dovlecel sau mǎsline, merg foarte bine şi ele.

Când am terminat, am turnat cous-cousul în bol, peste legume, şi le-am ameţit pe toate cu furculiţa. Am mai turnat puţin ulei de mǎsline şi sare şi am stors o jumǎtate de lǎmâie foarte zemoasǎ pentru touch-ul acrişor. Se lasǎ puţin la frigider înainte de a fi consumatǎ.

Mai multe reţete gǎsiţi aici.

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *