Reţeta de marţi: Cocktail de legume cu sos teriyaki

Pentru zilele când venim înfriguraţi de afarǎ avem nevoie de o porţie zdravǎnǎ de mâncare care sǎ ne bucure cu aromele pe care le rǎspândeşte şi sǎ ne facǎ poftǎ sǎ înfruntǎm totul: vreme bunǎ, vreme rea, crizele şi graba, vacarmul sau prea-liniştea. Ǎsta ar fi, de fapt, meritul unei mese bune: sǎ-ţi dea curaj, sǎ te întremeze, sǎ-ţi reporneascǎ rotiţele încrederii în ziua de azi şi de mâine.

Pentru aceastǎ reţetǎ delicioasǎ nu vom munci mult, iar legumele folosite rǎmân şi la alegerea voastrǎ. Eu am fǎcut aşa: am curǎţat, spǎlat şi tǎiat doi dovlecei, doi cartofi şi doi ardei graşi roşii în cubuleţe. Am feliat apoi 4 ciuperci mari şi am tǎiat o jumǎtate de ceapǎ roşie în bastonaşe.

Legumele astfel pregǎtite se asezoneazǎ cu sare, piper şi mirodenii (mǎghiran, oregano, busuioc, toate uscate), se amestecǎ cu 3 linguri de ulei şi 3 linguri de sos teriyaki sau sos de soia şi se amestecǎ pânǎ ce legumele sunt îmbibate bine cu sos.

Acest amestec se rǎstoarnǎ într-un vas de yenna, iar deasupra se pun câţiva cǎţei de usturoi în coajǎ. Se acoperǎ vasul cu capac sau cu folie de aluminiu şi se dǎ la cuptorul preîncǎlzit la 200  de grade timp de 40-45 de minute.

Se scoate din cuptor, se îndepǎrteazǎ capacul sau folia şi se rade deasupra caşcaval sau mozzarella din belşug şi se mai dǎ la cuptor o datǎ, fǎrǎ capac de data aceasta, pânǎ ce brânza începe sǎ se topeascǎ. O sǎ vǎ placǎ mai ales mirosul şi faptul cǎ puteţi întinge cu pâine în sosul lǎsat de legume. Ca în copilǎrie… Poftǎ bunǎ!

Mai multe reţete veţi gǎsi aici.

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *