Reţeta de marţi: Clafoutis cu smochine

Cred cǎ nimic nu traduce mai bine venirea toamnei ca o mânǎ de smochine zemoase şi dulci. Personal, mǎ bucur tare mult când le gǎsesc prin magazine mai ales pentru cǎ le ador alǎturi de o brânzǎ cu mucegai şi un pahar de vin. Cam aşa aratǎ un prânz pe cât de simplu, pe atât de sofisticat pentru mine: brânzǎ albastrǎ, smochine şi rosé.  Azi le pun în clafoutis, iar mâine le presar cu scorţişoarǎ, le las la cuptor cam o jumǎtate de orǎ şi le mǎnânc cu miere.

Ingrediente:

10 smochine tǎiate în jumǎtǎţi sau sferturi, în funcţie de mǎrime

Pentru aluatul dulce:

110 grame unt moale

110 grame zahǎr pudrǎ

1 ou

240 grame fǎinǎ

2.5 grame praf de copt

1 baton de vanilie

Pentru mixul de clafoutis:

2 ouǎ

35 grame zahǎr pudrǎ

165 smântânǎ dulce

½ lingurǎ kirsch

Mod de preparare:

Se încǎlzeşte cuptorul la 190 de grade.

Pentru a face aluatul dulce, se amestecǎ untul cu zahǎrul într-un bol şi se mixeazǎ. Se adaugǎ oul, seminţele de la batonul de vanilie şi ingredientele uscate şi se frǎmântǎ. Se lasǎ sǎ se odihneascǎ timp de o orǎ.

Se întinde aluatul cu sucitorul şi se pune cu grijǎ într-o formǎ de copt. Asiguraţi-vǎ sǎ nu existe gǎuri în aluat. Dacǎ existǎ, puneţi aluatul la cuptor pentru 5 minute cu boabe de fasole. Ungeţi aluatul cu ou şi daţi-l din nou la cuptor, fǎrǎ boabele de fasole, pentru încǎ 2 minute.

Pentru mixul de clafoutis, spargeţi ouǎle într-un bol. Adǎugaţi zahǎrul pudrǎ, smântâna dulce şi kirsch-ul.

Puneţi smochinele tǎiate pe aluat şi adǎugaţi deasupra mixul de clafoutis. Daţi la cuptor pentru 20-25 de minute pânǎ când marginile se desprind de tavǎ.

Sursa

Foto

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *