Reţeta de marţi: Ciocolatǎ homemade cu alune braziliene

Când e frig afarǎ, facem cald în casǎ, aşa ar trebui sǎ sune un proverb românesc :). Şi când cǎldura vine şi cu miros delicios de ciocolatǎ proaspǎtǎ şi frumos crescutǎ, lucrurile practic se îmbunǎtǎţesc. Am fǎcut ciocolatǎ de casǎ o singurǎ datǎ şi am rǎmas surprinsǎ de cât de bun îi e gustul şi cât de densǎ şi lucioasǎ îi este consistenţa.

Pregǎtirea este destul de simplǎ, deşi, pe parcurs, veţi constata cǎ aveţi nevoie de încheieturi puternice ca sǎ putei face totul ca la carte.

Ȋncepem însǎ cu lucrurile uşoare: într-un bol turnǎm 250 de grame de lapte praf cu 50 de grame de cacao. Dupǎ ce amestecǎm, dǎm bolul deoparte.

Punem o crǎticioarǎ pe foc cu 150 de grame de zahǎr şi 100 ml de apǎ. Se lasǎ pe foc mic, pânǎ când zahǎrul se topeşte, amestecând din când în când. Când atinge punctul de fierbere, se lasǎ câteva minute neatins. Se ia de pe foc şi se adaugǎ 100 de grame de unt şi se amestecǎ pânǎ când acesta se topeşte.

Se adaugǎ siropul de zahǎr şi unt peste cacao şi laptele praf şi se amestecǎ energic pentru omogenizare timp de cel puţin 5 minute. Dupǎ acest timp, se adaugǎ nucile braziliene, dupǎ gust. Ȋn afarǎ de acest tip de nuci, se mai pot folosi nuci româneşti, caju sau fructe uscate.

Compoziţia se toarnǎ într-o tavǎ de chec tapetatǎ cu hârtie de copt, se niveleazǎ şi se lasǎ la rece timp de cel puţin 5 ore. Se porţioneazǎ şi se serveşte. Singurǎ sau însoţitǎ de ceai, e gustarea perfectǎ pentru o zi de iarnǎ friguroasǎ!

Mai multe reţete gǎsiţi aici.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *