Reţeta de marţi: Ciocolatǎ caldǎ cu bezele şi cardamom

Dacǎ şi voi tremuraţi uneori în casǎ şi vǎ trageţi o pereche de ciorapi peste picioarele înfrigurate, e semn cǎ anotimpul arǎmiu începe cu adevǎrat sǎ îşi intre în drepturi. Aşa cǎ facem tot ce ne cu putinţǎ sǎ tecem peste schimbarea anotimpurilor. Bucuria de a simţi mirosul de ciocolatǎ caldǎ nu se poate compara cu nimic altceva şi chiar dacǎ sunteţi iubitori de cafea sau ceai, sunt sigurǎ cǎ-mi veţi da dreptate.

Ȋncepem mai întâi prin a face bezelele. Se pun în mixer 3 albuşuri şi 6 linguri de zahǎr şi se mixeazǎ pânǎ ce spuma se întǎreşte şi nu cade când se întoarce vasul cu fundul în sus. Se ia cu linguriţa din amestec şi se pune în tava tapetatǎ cu hârtie de copt. Se dǎ la cuptorul preîncǎlzit la 110 de grade cam o orǎ. E bine sǎ verificaţi din când în când sǎ vǎ asiguraţi cǎ bezelele au consistenţa care vǎ place. Se lasǎ la rǎcit în cuptor, cu uşa întredeschisǎ.

Apoi se pune la încǎlzit laptele. Cam 200 de ml lapte cu 3 linguri de zahǎr (sau dupǎ cât de dulce preferaţi), amestecând la foc mic. Se adaugǎ 80 de grame de ciocolatǎ neagrǎ (cu cel puţin 75% cacao) mǎrunţitǎ puţin. Se amestecǎ pânǎ se topeşte şi se formeazǎ o pastǎ de consistenţa smântânii. La sfârşit se adaugǎ şi douǎ boabe de cardamom pisate.

Se dau deoparte şi se înmoaie bezelele. Iese atâta ciocolatǎ caldǎ cât pentru douǎ ceşti sau o canǎ de pofticios mare.

Mai multe reţete gǎsiţi aici.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *