Reţeta de marţi: Cheesecake cu crustǎ de oreo

Mi-a plǎcut ideea unui cheesecake cu blat din biscuiţi oreo pentru cǎ îmi sunt tare dragi biscuiţii oreo 🙂 şi cum tot dǎdeam de reţeta asta în peregrinǎrile mele internautice, pofta a crescut cu fiecare vizionare. Pânǎ în acea zi când am decis sǎ iau taurul de coarne şi sǎ-mi astâmpǎr jindul. A fost primul meu cheesecake la cuptor (eu sunt mare fan al acestor prǎjituri, dar la rece) şi, deşi timpul de aşteptare e puţin mai mare, meritǎ tot efortul.

Am început prin a îndepǎrta crema de la 32 de biscuiţi Oreo. Mi-au rǎmas deci 64 de biscuiţi oreo pe care i-am pus în robot, pânǎ s-au transformat într-un pesmet fin.

I-am amestecat apoi cu 5 linguri mari de lapte şi 100 de grame de unt topit şi am transferat crema rezultatǎ într-o tavǎ cu pereţii detaşabili pe care n-am uns-o cu unt (caz clasic de uitucealǎ!), dar totul a ieşit bine! Tava am dat-o la frigider, pânǎ am pregǎtit crema.

450 de grame de cremǎ de brânzǎ (Philadelphia) se mixeazǎ cam 5 minute, pânǎ devine o cremǎ finǎ. Se adaugǎ 100 de grame de zahǎr în ploaie şi douǎ ouǎ, pe rând. Mai încorporǎm o linguriţǎ de esenţǎ de vanilie şi 100 ml smântânǎ grasǎ şi amestecǎm bine. Nu uitǎm sǎ lovim bolul de suprafaţa de lucru pentru a scǎpa de bulele de aer.

Acest amestec de brânzǎ se toarnǎ peste blatul de oreo şi se dǎ la cuptorul preîncǎlzit la 220 de grade timp de 10-15 minute (eu l-am lǎsat 10, pentru cǎ mi se pǎrea cǎ se bronzeazǎ prea tare) şi apoi reducem temperatura la 180 de grade şi-l mai lǎsǎm la copt încǎ 20 de minute.

Dupǎ acest timp, oprim cuptorul şi lǎsǎm tava înǎuntru cam 20 de minute şi apoi întredeschidem uşa şi lǎsǎm cheesecake-ul sǎ ajungǎ la temperatura camerei. Se scoate şi se dǎ la frigider minim 4 ore.

Mai multe reţete gǎsiţi aici.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *