Reţeta de marţi: Chec cu merişoare uscate şi afine

Un chec e un desert aromat, apt sǎ satisfacǎ o poftǎ de dulce subit apǎrutǎ. Merişoarele şi afinele din acesta vor constitui surpriza de care au nevoie şi pe care o vor savura toţi cei cu care îl veţi împǎrţi.

Ingrediente:

200 de grame de unt

150 de grame de zahǎr

2 pliculeţe zahǎr vanilat

5 ouǎ

350 de grame fǎinǎ

Un plic praf de copt

100 grame afine

50 de grame merişoare uscate

Mod de preparare:

Untul, la temperatura camerei, se mixeazǎ împreunǎ cu zahǎrul şi zahǎrul vanilat Vanilla Bourbon.

Ȋn acest amestec se încorporeazǎ 5 ouǎ întregi, pe rând. Apoi se adaugǎ toatǎ catitatea de fǎinǎ amestecatǎ cu praful de copt, în ploaie sau în 3-4 tranşe, amestecând încet cu o lingurǎ.

Se toarnǎ jumǎtate din aluat în forma de chec tapetatǎ cu hârtie de copt şi pe deasupra se pun 100 grame de afine, pudrate cu puţinǎ fǎinǎ în prealabil (ca sǎ-şi menţinǎ forma în timpul coacerii). Se pune apoi şi restul de aluat, iar la sfârşit se adaugǎ şi merişoarele uscate.

Se lasǎ la cuptorul preîncǎlzit la 180 de grade timp de o orǎ sau pânǎ trece proba cu scobitoarea. Se lasǎ la rǎcit şi abia apoi se feliazǎ. Bun cu Ice tea sau, dimpotrivǎ, cu o cafea aburindǎ, e pauza binemeritatǎ din mijlocul zilei.

Mai multe reţete gǎsiţi aici.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *