Reţeta de marţi: Carrot cupcakes

Am fǎcut reţeta asta acum ceva timp pentru nepoţelul meu. Bine, nu chiar pentru el, ci pentru oamenii invitaţi sǎ-i sǎrbǎtoreascǎ botezul, dar în cinstea lui. Şi cum mi s-a fǎcut dor şi de bebeluş şi de proces, vǎ invit azi sǎ vǎ bucuraţi împreunǎ cu mine de nişte cupcakes delicioase cu morcov.

Dǎm pe rǎzǎtoarea micǎ 5 morcovi potriviţi, curǎţaţi şi spǎlaţi. Ȋntr-un bol, amestecǎm 125 grame de fǎinǎ, un plic de praf de copt, o linguriţǎ şi jumǎtate de scorţişoarǎ, puţinǎ nucşoarǎ şi 60 de grame de nuci mǎcinate.

Ȋn alt bol, punem la mixat 100 ml ulei de floarea soarelui, 2 ouǎ şi 125 de grame de zahǎr brun. Lǎsǎm la mixat 5 minute şi apoi adǎugǎm mixtura de fǎinǎ şi, la sfârşit, morcovii raşi. Omogenizǎm compoziţia şi o împǎrţim în 12 forme, umplându-le cam trei sferturi pe fiecare. Se lasǎ la cuptorul încins la 180 de grade cam 30-35 de minute.

Pentru glazurǎ, se pun în mixer 200 grame de cremǎ de brânzǎ, 70 de grame de unt, ambele la temperatura camerei. Dupǎ ce omogenizeazǎ bine, se adaugǎ şi 100 grame de zahǎr pudrǎ şi se mixeazǎ din nou. Cu ajutorul unui poş, ornǎm prǎjitura de morcov, iar deasupra aşezǎm strategic tǎlpiţe din ciocolatǎ sau zahǎr, cumpǎrate din magazine specializate sau fǎcute în casǎ.

Mai multe reţete gǎsiţi aici.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *