Reţeta de marţi: Brie en croȗte

Azi am avut poftă de ceva de inspiraţie franţuzească, să fie gourmet, să arate îmbietor dar, în acelaşi timp, să nu fie nevoie să zăbovim prea mult în bucătărie. Această reţetă e bună pentru o seară în compania prietenilor, servită la lumină lumânărilor sau, dacă sunteţi cu adevărat norocoşi, lângă focul din şemineu, alături de o salată de crudităţi şi cu valuri de vin roşu.

Ingrediente:

1 foaie de aluat deja preparată

1 lingură de unt nesărat

50 de grame de nuci

½ linguriţă de scorţişoară măcinată

1 roată de Brie

50 grame de zahăr brun

1 ou bătut

Pâine prăjită sau biscuiţi simpli, pentru servit

Mod de preparare:

Încălziţi cuptorul la 190 de grade C.

Lăsaţi foaia de aluat la dezgheţat şi despachetaţi-o.

Într-o tigaie, topiţi untul şi lăsaţi nucile la sotat în unt până ce se auresc. Acest lucru va dura aproape 5 minute. Adăugaţi scorţişoara şi amestecaţi până ce nucile sunt bine acoperite.

Aşezaţi mixtura de nuci pe Brie şi presăraţi zahărul brun pe deasupra.

Puneţi aluatul pe blatul de lucru şi puneţi bucata de Brie în mjlocul lui. Adunaţi laturile de aluat, presând împrejurul Brie-ului şi aduceţi-le către partea de sus. Presaţi uşor şi îndepărtaţi excesul de aluat. Pentru un look mai special, tăiaţi aluatul cu cookie cutters speciale (în formă de frunze sau flori, de exemplu) şi ornaţi partea de sus.

Ungeţi pe deasupra şi prin părţi cu oul bătut. Puneţi bucata de Brie la cuptor şi lăsaţi-o acolo pentru 20 de minute, până când aluatul începe să prindă culoare.

Serviţi cu pâine prăjită sau biscuiţi.

Tradusă şi adaptată după o reţetă de Paula Deen.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *