Reţeta de marţi: Biscotti cu merişoare, ciocolată şi nuci pecan

Pentru această reţetă, cred că cel mai bun lucru pe care îl puteţi face pentru voi este să profitaţi de o după-amiază de sâmbătă, invitând un prieten drag în bucătăria voastră. Ademeniţi-l cu promisiunea acestor biscuiţi italieni îndrăgiţi, cu o cană de cafea aburindă sau un ceai aromat, şi bucuraţi-vă sufletele stând la poveşti, depănând amintiri, împărtăşind proiecte şi vise.

Ingrediente:

125 grame făină

75 grame zahăr pudră

½ linguriţă praf de copt

Coaja de la o lămâie

Coaja de la o portocală

50 grame merişoare uscate

40 grame nuci pecan tocate

50 grame chipsuri de ciocolată albă

1 ou mediu

1 lingură lapte

Mod de preparare:

Încălziţi cuptorul la 180 de grade C.

Puneţi într-un bol făina, zahărul, praful de copt, coaja de la lămâie şi portocală, merişoarele, nucile pecan şi bucăţile de ciocolată şi amestecaţi bine.

Bateţi oul împreună cu laptele şi turnaţi-le peste ingredientele uscate. Amestecaţi până ce totul se transformă în aluat. Frământaţi cu mâna timp de un minut.

Luaţi aluatul din bol şi formaţi un baton gros şi lung de circa 23 cm care se pune pe hârtie de copt şi dat la cuptor timp de 25 de minute sau până când devine auriu.

Se scoate din cuptor şi se taie în felii de 1 cm grosime. Folosiţi un cuţit cu margini zimţate şi fiţi atenţi ca biscuiţii să nu se fărâme.

Puneţi feliile acestea pe hârtie de copt şi daţi la cuptor pentru încă 15 minute, la temperatura de 130 grade C.

Scoateţi biscuiţii din cuptor şi lăsaţi-i să se răcească complet.

Tradusă şi adaptată după o reţetă de John Whaite.

Sursa

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *