Reţeta de marţi: Basbousa

Basbousa este o prǎjiturǎ delicioasǎ specificǎ bucǎtǎriilor mediteraneene şi mai poartǎ numele de ravani sau hareesa. Deşi nu este la fel de însiropatǎ, vǎ va aduce cu siguranţǎ aminte de prǎjiturelele arǎbeşti cu fidea. Nuca de cocos îi dǎ un gust aparte, de care vǎ veţi îndrǎgosti. Ȋn plus, rǎspândeşte o aromǎ delicioasǎ în toatǎ casa, iar pofticioşii vor roi în jurul cuptorului în aşteptarea ei.

Amestecǎm 500 grame de griş cu 250 de grame de zahǎr, 100 de grame de nucǎ de cocos şi o linguriţǎ de praf de copt. Apoi, adǎugǎm 400 de ml de iaurt cremos şi 100 de grame de unt moale. Omogenizǎm bine şi punem acest amestec într-o tavǎ unsǎ cu unt, nivelǎm compoziţia şi ornǎm cu migdale. Tava se pune în cuptorul încins la 180 de grade şi se lasǎ la copt timp de 20 de minute.

Ȋntre timp, pregǎtim un sirop din 200 de grame de zahǎr, zeama de la douǎ lǎmâi, 200 ml de apǎ, câteva cuişoare şi un bǎţ de scorţişoarǎ. Se lasǎ pânǎ fierbe şi la final, se adaugǎ apǎ de trandafiri sau o fiolǎ de esenţǎ de vanilie.

Prǎjitura se scoate din cuptor, se feliazǎ, se toarnǎ siropul deasupra şi se lasǎ pânǎ ce acesta este absorbit. Apoi se mai lasǎ la cuptor încǎ 10 minute. Poftǎ bunǎ!

Mai multe reţete gǎsiţi aici.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *