Reţeta de marţi: Bȗche de Noël cu ciocolată albă

Bȗche de Noël sau Yule log este un desert servit în preajma Crăciunului în special în Franţa, Quebec şi câteva din fostele colonii franceze. Seamănă cu o ruladă de la noi şi este un bonus important pe orice masă. Dacă aţi început deja să faceţi liste cu privire la masa de Crăciun, merită să luaţi în considerare şi acest desert atât de arătos. Mai jos avem o reţetă a faimosului chef Eric Lanlard.

Ingrediente:

200 grame fructe de pădure roşii, proaspete sau congelate şi dezgheţate

225 zahăr pudră

1 lingură kirsch sau lichior de cireşe (opţional)

5 ouă medii

2 linguriţe de extract de vanilie

100 grame făină

Pentru crema de ciocolată albă:

200 grame ciocolată albă ruptă în bucăţi

300 ml frişcă

100 grame mascarpone

1 linguriţă extract de vanilie

Coaja de la 1 lime

Pentru ornare:

Câteva crenguţe de coacăze

Zahăr pudră

Mod de preparare:

Încălziţi cuptorul la 180 de grade. Puneţi hârtie de copt într-o tavă.

Puneţi fructele într-o crăticioară mică împreună cu 100 grame de zahăr. Puneţi crăticioara pe foc mic şi lăsaţi cam 10-15 minute până ce fructele se înmoaie. Strecuraţi deasupra unui bol ca să scurgeţi siropul. Lăsaţi la răcit şi adăugaţi kirsch-ul sau lichiorul dacă îl folosiţi.

Pentru pandişpan:

Separaţi ouăle în două boluri. Adăugaţi 100 grame de zahăr şi 2 linguriţe de extract de vanilie peste gălbenuşuri şi mixaţi până când îşi dublează volumul. Daţi deoparte.

Mixaţi şi albuşurile şi adăugaţi cele 25 de grame de zahăr rămase. Încorporaţi făina în amestecul de gălbenuşuri şi apoi adăugaţi şi albuşurile până când toată compoziţia este omogenă, dar încă pufoasă.

Cu ajutorul unei palete, împărţiţi amestecul pe foaia de copt în aşa fel încât să măsoare aproximativ 25×35 cm. Daţi la cuptor pentru 10-12 minute. Lăsaţi la răcit timp de 5 minute, iar apoi ungeţi pandişpanul cu sirop. Acoperiţi cu folie şi daţi deoparte.

Pentru crema de ciocolată albă:

Topiţi ciocolata la bain-marie. Într-o altă crăticioară, încălziţi frişca, dar nu o lăsaţi să fiarbă.

Puneţi frişca peste ciocolata topită, amestecând încet. Adăugaţi vanilia şi mascarponele, iar la urmă puneţi şi coaja de lime. Lăsaţi la rece timp de 2 ore.

Bateţi crema de ciocolată albă răcită şi întindeţi-o peste pandişpan cu ajutorul unei palete şi presăraţi fructele pe deasupra.

Folosiţi foaia de copt ca să rulaţi buturuga. Tăiaţi o bucată ca să faceţi o ramură, îndepărtaţi hârtia şi puneţi buturuga pe o farfurie cu ramura aşezată în lateral.

Acoperiţi buturuga cu restul de cremă de ciocolată albă. Folosiţi o furculiţă ca să creaţi efectul de scoarţă. Decoraţi cu coacăze şi pudraţi cu zahăr. Daţi la rece până în momentul servirii.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *