Reţeta de marţi: Bǎrcuţe cu legume

Aperitivele de acest tip, finger food pe numele lor împǎmântenit şi pe meleagurile noastre, merg cel mai bine la petreceri, fie ele mari sau mici, adunǎri neprevǎzute cu câţiva amici ori evenimente bine stabilite, cu meniu dedicat. Plus cǎ, mai ales când oaspeţii sosesc pe neaşteptate, sunt rapid  de fǎcut şi nu necesitǎ timpi îndelungaţi de gǎtire.

Sunt versatile, sǎnǎtoase şi colorate şi dacǎ decideţi sǎ deveniţi vegetarian pentru o zi, o mişcare foarte popularǎ în ultima vreme, organismul vostru vǎ va rǎsplǎti cu o stare de bine generalǎ, un zâmbet frumos şi o energie fabuloasǎ. De încercat!

Ingrediente:

4 chifle

1 dovlecel mic

1 roşie scursǎ de zeamǎ

1 ardei kapia

Rondele de vânǎtǎ

Oregano, sare şi piper

Pǎtrunjel

Am tǎiat chiflele în jumǎtǎţi- eu am luat unele cu mǎrimi diferite-, le-am scos miezul şi le-am dat deoparte.

Am spǎlat dovleceii, roşiile, ardeiul şi rondelele de vânǎtǎ, am scos seminţele ardeiului şi le-am tǎiat pe toate în cubuleţe. Le-am pudrat apoi cu oregano.

Am pus legumele la cǎlit în câteva linguri de ulei şi au stat cam 7-8 minute pânǎ s-au rumenit. Am pus sare şi piper şi le-am luat de pe foc sǎ se rǎcoreascǎ.

Cu aceastǎ compoziţie am umplut bǎrcuţele şi am presǎrat pǎtrunjel mǎrunţit deasupra. Pentru mai multǎ aromǎ se poate adǎuga şi telemea sau parmezan.

Dacǎ rǎmâne compoziţie, puteţi prǎji o felie de pâine care se freacǎ cu usturoi, se pune restul de compoziţie şi iese o bruschetǎ delicioasǎ.

Mai multe reţete gǎsiţi pe blogul meu.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *