Reţeta de marţi: Pizza

“Everybody likes pizza! It’s a quick and easy clean-up meal”. Buddy ValastroAzi avem parte de o reţetǎ de bazǎ. O reţetǎ de acest tip e indispensabilǎ în bucǎtǎrie, cǎci atunci când am descoperit-o pe cea care ne place, o vom folosi mereu şi mereu, cu efecte garantate. Aluatul de pizza are secretele lui, dar dacǎ urmǎm instrucţiunile unui mare chef, rezultatul nu are cum sǎ nu ne mulţumeascǎ. Şi apoi, o pizza-cu-de-toate are marele avantaj de a ne face sǎ trecem mai uşor peste primǎvara capricioasǎ, şefii pretenţioşi, lipsa de inspiraţie sau procrastinarea.  Ingrediente:

325 grame fǎinǎ

2 linguriţe de drojdie uscatǎ

Sare, zahǎr

250 ml apǎ cǎlduţǎ

50-60 ml vin sec, la temperatura camerei

2 linguri + 1 linguriţǎ de ulei de mǎsline extravirgin

Mod de preparare:

Ȋntr-un bol, se amestecǎ bine fǎina, drojdia, sarea şi zahǎrul. Ȋn mijlocul acestei compoziţii se face puţin loc şi se adaugǎ apa, uleiul de mǎsline şi vinul. Se amestecǎ ingredientele cu o lingurǎ de lemn pânǎ ce compoziţia devine prea dificil de amestecat astfel.

Se transferǎ aluatul pe suprafaţa de lucru pudratǎ cu fǎinǎ şi se frǎmântǎ uşor cam 5 minute, adǎugând fǎinǎ, dacǎ este necesar. Aluatul trebuie sǎ devinǎ elastic şi moale şi doar puţin lipicios.

Se unge cu ulei un bol curat, se aşazǎ aluatul şi se acoperǎ cu folie de plastic sau cu un prosop de bucǎtǎrie. Ȋl punem într-un colţ cald al bucǎtǎriei şi îl lǎsǎm sǎ creascǎ cam o orǎ. Dupǎ acest timp, aluatul poate fi folosit imediat. Cu legume, carne sau fructe de mare, pe un pat de mozzarella şi stropite straşnic cu sos de roşii, pizza noastrǎ va fi întâmpinatǎ cu urale şi de mici, şi de mari.

Tradusǎ şi adaptatǎ dupǎ o reţetǎ de Mario Batali.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *