Reţeta de marţi: Aloo Gobi

Nimic mai potrivit pentru acest început rǎcoros de toamnǎ ca o reţetǎ indianǎ simplǎ, dar de efect. Aloo gobi este foarte popular în India şi chiar dacǎ vegetarian, amestecul de cartofi şi conopidǎ, la care se adaugǎ nelipsitele condimente, vor constitui o masǎ consistentǎ şi delicioasǎ.

Se taie 4-5 cartofi în cubuleţe şi o conopidǎ medie se desface în florete mici. Se spalǎ şi se dau deoparte.

Ȋntr-o tigaie, se încing câteva linguri de ulei şi se adaugǎ 1 linguriţǎ de chimen. Se lasǎ pânǎ pocnesc şi se adaugǎ un amestec format dintr-o bucǎţicǎ de ghimbir, puţin ardei iute şi o ceapǎ micǎ, ambele tǎiate mǎrunt.

Se lasǎ un minut pe foc şi apoi se adaugǎ cartofii. Se amestecǎ bine astfel încât cartofii sǎ fie bine acoperiţi de ghimbir şi ceapǎ. Se toarnǎ apǎ şi se pune capacul. Se lasǎ sǎ fiarbǎ la foc mic. Se amestecǎ din când în când sǎ nu se lipeascǎ.

Se adaugǎ conopida, un praf de sare şi o linguriţǎ de turmeric. Se amestecǎ din nou bine şi se pune la loc capacul. Se lasǎ pe foc pânǎ ce cartofii şi conopida sunt pǎtrunşi.

La final se adaugǎ o linnguriţǎ de Garam Masala şi o legǎturǎ de pǎtrunjel. Se mai lasǎ în jur de 1 minut pe foc şi se stinge flacǎra. Dacǎ se amestecǎ prea mult, legumele se vor zdrobi.

Este recomandat a fi consumat cu iaurt. Eu am pus în iaurtul meu cremos şi câteva seminţe de ceapǎ neagrǎ. A mers de minune cu gustul picant şi bun al combinaţiei de cartofi cu conopidǎ.

Mai multe reţete gǎsiţi aici.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *