Reţeta de marţi: 3 idei de garnituri pentru barbecue

În general, vara îmi dau seama că aş putea supravieţui foarte bine doar cu salate şi diferite tipuri de garnituri. Sunt mese mai uşoare şi-mi place versatilitatea lor, mai ales că se pot face combinaţii din cele mai diverse, care să fie pe placul tuturor celor din jurul tău. Eu mă dau în vânt după dip-uri, mi se par excelente pentru mai multe tipuri de ocazii, dar în special pentru momentele când te uiţi la vreun film de acţiune.

Azi, în schimb, vă arăt alte trei tipuri de garnituri pentru petrecerile în grădină sau barbecue: panzanella, salsa şi guacamole.

Ingrediente:

Pentru panzanella:

Câteva felii de pâine veche de 3-4 zile

Un cub de unt

4 roşii tocate

1 ceapă roşie tocată destul de fin

1 castravete feliat

2 mâini de busuioc

Sare şi piper proaspăt măcinat

Oţet de vin roşu

Ulei extra-virgin

Pentru salsa:

4 roşii tăiate în jumătăţi

1 chili fără seminţe

1 şalotă

2 ½ linguri supă de legume

1 mână mică coriandru

Sare şi piper proaspăt măcinat

Pentru guacamole:

6 avocado copţi

Sucul de la 3 limes

1 ceapă galbenă medie tocată

1 căţel de usturoi zdrobit

2 ardei Serrano tăiaţi rondele

1 mână coriandru (sau pătrunjel) tocat

Ulei de măsline extra-virgin

Sare

Piper proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Pentru panzanella: Îndepărtaţi crusta de la toate feliile de pâine şi tăiaţi-le cubuleţe. Puneţi un cub de unt într-o tigaie şi puneţi cuburile de pâine la prăjit. Scoateţi crutoanele din tigaie, puneţi-le într-un bol şi deasupra adăugaţi roşiile, ceapa, castraveţii, busuiocul proaspăt, sarea şi piperul, şi amestecaţi bine. Acoperiţi cu o folie transparentă şi daţi la frigider până în momentul servirii. Adăugaţi oţetul şi uleiul de măsline şi serviţi!

Pentru salsa: Încălziţi o tigaie la foc mediu şi adăugaţi roşiile întregi, ardeii chilli şi şalota şi prăjiţi-le puţin fără ulei, cam 8 minute, întorcându-le des, până capătă o culoare maronie. Puneţi legumele într-un blender şi adăugaţi supa de legume şi coriandrul. Mixaţi până ce totul se transformă într-o pastă sau până ce are consistenţa dorită. Asezonaţi cu sare şi piper. Serviţi imediat şi păstraţi salsa într-un recipient etanş până la 5 zile.

Pentru guacamole: Înjumătăţiţi bucăţile de avocado şi scoateţi sâmburii. Luaţi pulpa cu o lingură şi transferaţi-o într-un bol. Zdrobiţi avocado-ul cu furculiţa, dar nu de tot. Adăugaţi ingredientele următoare şi amestecaţi. Picuraţi puţin ulei de măsline, asezonaţi cu sare şi piper şi mai amestecaţi o dată. Acoperiţi bolul cu folie transparentă ca să nu capete o culoare închisă şi daţi la frigider pentru cel puţin o oră înainte de servire.

Sursa foto

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *