Reshma Saujani. Women Who Don’t Wait in Line #95

girls who code

Reshma Saujani este o figură foarte cunoscută în viața politică din Statele Unite, fiind prima femeie de origine indiano-americană care a făcut parte din Congres.

De asemenea, este fondatoarea organizației Girls Who Code, care a apărut din dorința Reshmei de a sprijini femeile din domeniul informatic și de a crește prezența lor în această branșă. Organizația este sponsorizată de companii importante precum AOL, Microsoft sau Google.

Girls Who Code și-a propus să învețe 1 milion de fete până în 2020 să lucreze cu limbaje de programare. 

Teach one girl how to code, she’ll teach four. The replication effect is so powerful.

women-who-don-t-wait-in-lineÎn cartea Women Who Don’t Wait in Line Suajani prezintă, din experiența sa, care sunt motivele pentru care femeile nu reușesc să evolueze la locul de muncă la fel cum o fac bărbații. Motivul principal ar fi că femeile sunt mult mai speriate de eșesc și evită riscurile, iar acest lucru le împiedică să evolueze.

Ea propune un nou model de leadership la feminin, un mediu în care acestea să se sprijine și încurajeze reciproc pentru a concura, a-și asuma riscuri și pentru a îmbrățișa posibilul eșesc, cu scopul de a se dezvolta profesional, dar și profesional.

I think that we have to stop worrying about this perceived stigma. It’s so important for us as women who have the capacity to put young women into leadership roles to not buy into that.

Cartea prezintă și poveștile unor femei de succes precum Randi Zuckerberg, Susan LyneMika Brzezinski și Anne-Marie Slaughter. Acestea ne spun care au fost provocările din cariera lor, dar și factori care le-au ajutat să evolueze.

La fel cum ne îndeamnă și titlul acestei cărți de dezvoltare personală, trebuie să fim mai curajoase în a ajunge unde ne dorim. “Statul la coadă” și așteptarea recompensei nu ne va duce mai departe, deoarece în timpul acesta altcineva va fi deja alături de laurii muncii noastre. Așteptăm cu nerăbdare prezentarea pe care Resham Saujani o va ține în cadrul TED2016. Până atunci, vedeți mai jos și prezentare sa anterioară.

Vizitați și varianta autohotonă www.girlswhocode.ro

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *