Repovestirea legendelor Regelui Arthur

Domnia Regelui Arthur a rămas în istorie ca o epocă de aur pentru Anglia, o vreme a spiritului cavaleresc atât în luptă, cât şi în dragoste. Arthur a fost considerat regele etern, care şi-a apărat glorios poporul de saxoni, legenda subliniind promisiunea făcută de acesta că se va întoarce din mormântul său de pe insula Avalon pentru a apăra Britania, în cazul în care ţara ar fi fost din nou ameninţată de invazia străină.

Se spune că o parte din cele mai interesante poveşti despre regele Arthur, precum ascensiunea lui la tron când era numai un băiat, după ce, în mod miraculos a scos o sabie din piatră, sau urmărirea Sfântului Graal de către cavaleri, sunt invenţii ale cronicarilor de mai târziu.

Detaliile despre povestea şi viaţa sa fac parte din colecţiile de folclor şi invenţii ale oamenilor, neştiindu-se cu siguranţă dacă acesta a existat într-adevăr sau nu.

Însă dacă a fost mit sau realitate, nu este important pentru noi. Ceea ce noi, cititorii, apreciem cel mai mult este calitatea poveştilor. Iar pentru fanii înrăiţi, am pregătit o serie de cărţi care ne oferă plăcerea de a lectura mai multe versiuni ale poveştilor sale.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *