Religion for Atheists

Ce s-ar întâmpla dacă religiile nu ar fi nici adevărate și nici false? Dezbaterea (plictisitoare deja) dintre credincioșii fundamentaliști și necredincioși se mută în ultima care a lui Alain de Botton, care e de părere că în mare parte religia este o înșelătorie. Dar, chiar și așa, religiile ne pot învăța lucruri importante.

Astfel, are scopul de a-i informa pe atei că în loc să batjocorească religiile ar trebui să fure de la acestea idei despre cum să influențezi sau să aranjezi societatea actuală. Alain (el însuși un ateu) ne vorbește despre avantajele de care te poți bucura dacă încerci să privești religia dintr-o altă perspectivă, lăsând la o parte preocupările anterioare. El a creionat o alternativă mult mai plăcută de a te manifesta față de orice religie, care îți va oferi și un câștig real.

Mai multe cărți de Alain de Botton

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

1 thought on “Religion for Atheists”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *