Redefinirea succesului personal

Existǎ în noi toţi potenţialul de a avea succes. Nu este o însuşire înnǎscutǎ, aşa cǎ nu trebuie sǎ ne facem sânge rǎu şi nici sǎ oftǎm supǎraţi cǎ zânele ursitoare ne-au trecut cu vederea la acest capitol. Ca orice lucru ce meritǎ avut, şi aceastǎ calitate este educabilǎ şi depinde în mare mǎsurǎ de alegerile pe care le facem în fiecare zi, adicǎ în cariera profesionalǎ, în relaţiile intime, sǎnǎtate, cheltuirea banilor sau viaţa emoţionalǎ.

Dacǎ vrei sǎ fii considerat un om de succes, e necesar sǎ-ţi stabileşti nişte obiective: pe un an, pe doi ani, pe cinci, chiar şi obiective de îndeplinit pânǎ la sfârşitul zilei.  Fǎrǎ ele nu ai direcţie şi nici nu te poţi concentra. Stabilirea scopurilor duce la un control mai mare asupra propriei vieţi şi oferǎ parametrii necesari care îţi vor dezvǎlui dacǎ te îndrepţi spre succes sau nu.

Toţi oamenii mari ai lumii noastre par sǎ fie de acord cu faptul cǎ succesul nu e un act de magie. Te trezeşti dimineaţǎ şi faci tot ce poţi sǎ devii cât mai bun în domeniul ales. Ȋţi forţezi limitele, mergi şi mai departe ca în ziua precedentǎ, lupţi cu dubiile, cu frica, cu durerile.

Adu-ţi aminte din experienţa anterioarǎ cǎ ai nevoie de foarte puţine lucruri sǎ fii fericit. Poţi rǎtǎci puţin în cǎutarea succesului, dar eşecul înseamnǎ întotdeauna lipsa acţiunii şi încercarea de a-i mulţumi pe toţi. Tu eşti cel mai important din viaţa ta, unic şi irepetabil, capabil sǎ-ţi fǎureşti destinul şi sǎ trǎieşti la nivelul abilitǎţilor tale.

Iar un lucru extrem de important este acela cǎ ideea despre ce constituie succesul ar trebui sǎ fie a noastrǎ, nu cea pe care o vedem propovǎduitǎ de televiziuni, publicitate. Alain de Botton spune cǎ ar trebui sǎ ne axǎm pe ideile noastre, sǎ învǎţǎm sǎ ne ascultǎm ca sǎ ne putem da seama care dintre ele sunt ambiţiile noastre, ce ne dorim cu adevǎrat noi şi numai noi.

Mai departe, restul ţine de prioritizare (ce ne duce din nou la alegeri), de rǎbdare şi perseverenţǎ în faţa dificultǎţilor şi obstacolelor, de disciplinǎ, de capacitatea de a vedea ansamblul, dar şi de a ţine cont de detalii. Telos-ul, scopul ultim, ar fi modelarea unei fiinţe nu numai armonioase, dar şi în continuǎ descifrare a sinelui, în continuǎ eliberare de prejudecǎţi şi limite şi acumulare a unor principii sǎnǎtoase şi experienţe memorabile.

Dezvoltare personală

Dezvoltare profesională

Cei care schimbă jocul

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *