Recomandările lui Vasile

Subiectul principal al lecturilor mele din ultima perioadă a fost frica, pe care am început să o explorez și în viața reală, nu doar pe hârtie – experimentând-o, confruntându-mi fobiile și încercând să aflu ce reacții am când sunt scos din zona de confort. De la oroarea mea față de înălțimi și zbor la cele sociale (fiecare discuție mai tensionată sau cu miză importantă cu un șef este o luptă pentru mine), încerc să înțeleg mecanismele psihologice (deci neurologice) ale poate celei mai puternice emoții din arsenalul nostru.

Mai jos sunt câteva dintre cărțile în care am găsit explicații și informații corecte despre fenomenul acestui mecanism complex de supraviețuire, evoluat să ne apere, dar care, paradoxal, ne ucide uneori în lumea modernă – când paralizezi de frică în savană, s-ar putea să scapi de atenția leului, dar când faci asta la volan, e de rău….

 

Sunt cărți care vorbesc despre frică, în toate formele ei. Deci și despre curaj. Sper să vă placă și vouă. Le-am ales și pentru că sunt lecturi foarte plăcute.

 

Ca să vă fac și mai curioși, uitați un lucru interesant: Mecanismul “fugi sau luptă” e de fapt o simplificare care uită jumătate din complexul real de reacție la pericol, compus din patru stadii, poreclite “cei patru Fs”: Freeze, Flight, Fright, Fight. (paralizie, fugă, panică extremă, luptă).

 

Vreți mai mult? Buy the books! 🙂

Pe Vasile îl găsiți aici

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *