Recomandări Social Media Marketing

În ultimii ani alegerea unei cărți de social media marketing a devenit tot mai dificilă. Deși mulți autori scriu despre acest subiect, puțini sunt cei care oferă studii de caz sau care propun soluții concrete. Se mai adaugă și eterna cursă împotriva timpului, deoarece lucrurile în social media se schimbă rapid și ceea ce s-a scris în urmă cu câțiva ani nu mai este valabil astăzi. Vă propunem astfel un top de cinci cărți bune despre social media marketing, care merită citite.


1. The New Community RulesÎn 2009 Tamar Weinberg a cercetat cum poate un business să se folosească de social media marketing pentru a atrage noi clienți. Cartea sa este plină de exemple și de sfaturi “how to”. Oferă informații fundamentale și îi arată cititorului cum să își stabilească și să-și atingă obiectivele, urmărind progresul pe parcurs. Dacă ar fi să citiți o singură carte pe social media, atunci puteți să o citiți pe aceasta. Este un ghid complet de la un cap la altul.


 2.Viral LoopViral Loop este foarte bună pentru cineva care lucrează sau care deține o companie startup și care urmărește să creeze un puternic conținut online. Adam Penenberg explică ce înseamnă pentru o companie ca o idee să se răspândească viral. Studiază creșterea accelerată a companiilor precum Twitter, Myspace sau YouTube și analizează cum au ajuns la nivelul la care se află într-un timp atât de scurt. Punctul său de vedere este unic și asigură o lectură foarte interesantă.


 3.EngageBrian Solis expune cum brandurile pot avea succes prin conexiunea cu oameni influenți din online și prin grija deosebită acordată propriei reputații în acest mediu. Solis își susține toate afirmațiile, iar cartea tratează subiectul atât pentru companiile mici cât și pentru cele mai avansate.


  4.Here Comes EverybodyAtunci când vine vorba despre social web, Clay Shirky este unul, dacă nu cel mai bun, dintre scriitorii de gen. Shirky este un expert în domeniu deoarece are darul de a gândi imaginea în ansamblu și de a fi cu un pas înaintea tuturor celorlalți. Unii l-ar putea numi futurist, însă în cartea sa, Here Comes Everybody, disecă subiecte precum social sharing, colaborarea, formarea grupurilor online și viitorul media. Este o lectură care deschide perspectivele asupra mediului online. Ultima sa carte, Cognitive Surplus, merită de asemenea citită.


 5.How to Make Money with Social MediaAceastă carte este recomandată în mod special celor care dețin companii mici. Este directă, la obiect și tratează tactici din social media marketing care chiar funcționează. Jamie Turner si Reshma Shah au acumulat experiență din campanii de marketing pentru marile companii ale lumii. În How to Make Money with Social Media, cei doi expun cum se pot combina strategiile și cum se pot folosi cel mai eficient resursele limitate ale companiei pentru a întări brandul, evitând expunerea la riscuri. Cartea lor te ajută, fie că ești marketer, executive sau antreprenor, să obții maximum din compania în care lucrezi în ceea ce privește social media.займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *