Recomandarea săptămânii: Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience, and Redemption de Laura Hillenbrand

Vineri, 23 ianuarie, va avea premiera în cinematografele din România filmul “De neînvins” (Unbroken), ecranizarea romanului “Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience, and Redemption“, scris de Laura Hillenbrand, autoarea bestsellerului “Seabiscuit: An American Legend“.”Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience, and Redemption” este un roman de nonficţiune, publicat în 2010 şi inspirat din povestea adevărată a unuia dintre eroii celui de-al Doilea Război Mondial, Louis Zamperini.În copilărie, Louis Zamperini a fost un delincvent incorigibil. În adolescenţă, el şi-a orientat spiritul rebel spre atletism, descoperindu-şi un talent uimitor, care l-a dus la Jocurile Olimpice de la Berlin. După începerea celui de-al Doilea Război Mondial, sportivul a devenit aviator. În luna mai a anului 1943, bombardierul său s-a prăbuşit în Oceanul Pacific şi Zamperini a supravieţuit pe o barcă de salvare vreme de 47 de zile. A urmat experienţa de coşmar a lagărelor japoneze pentru prizonieri de război. La limita rezistenţei, Zamperini a răspuns disperării cu ingeniozitate, suferinţelor cu speranţă, brutalităţilor cu revoltă. Soarta lui, triumfătoare şi tragică deopotrivă, avea să atârne de firul tot mai subţire al voinţei sale.În 2010, romanul “Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience, and Redemption” a devenit bestseller New York Times, a fost desemnat de revista Time drept cea mai bună carte de nonficţiune a anului şi a ocupat locul 1 în topul celor mai bune zece cărţi ale anului, top alcătuit de Publishers Weekly.Săptămâna aceasta, romanul “Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience, and Redemption” va fi publicat şi în România, cu titlul “De neînvins”.

Lungmetrajul “De neînvins” este produs şi regizat de celebra actriţă Angelina Jolie, care a lucrat la acest proiect împreună cu Louis Zamperini, înainte ca acesta să treacă în nefiinţă în iulie 2014, la vârsta de 97 de ani. Louis Zamperini a fost prima persoană care a văzut filmul “De neînvins” (Unbroken), alături de Angelina Jolie.займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *