Recomandarea săptămânii: Seria Cincizeci de umbre ale lui Grey de E. L. James

Vineri, 13 februarie, va avea premiera în cinematografele din România controversatul şi mult aşteptatul film Cincizeci de umbre ale lui Grey, ecranizarea primului volum din trilogia erotică “Cincizeci de umbre ale lui Grey” (Fifty Shades of Grey), scrisă de autoarea britanică E. L. James.

Filmul îi are în rolurile principale pe actorii Jamie Dornan şi Dakota Johnson. Admiratoarele actorului Jamie Dornan pot afla mai multe amănunte despre viaţa şi cariera acestuia citind biografiile “Jamie Dornan: Shades of Desire” de Alice Montgomery şi “Shades of Jamie Dornan” de Jo Berry.

Seria “Cincizeci de umbre ale lui Grey” a fost publicată între anii 2011-2012, a fost tradusă în 52 de limbi şi a înregistrat vânzări de peste 100 de milioane de exemplare în întreaga lume, devenind bestseller mondial absolut. Seria cuprinde trei volume: “Cincizeci de umbre ale lui Grey” (Fifty Shades of Grey), “Cincizeci de umbre întunecate” (Fifty Shades Darker) şi “Cincizeci de umbre descătuşate” (Fifty Shades Freed).

1. Cincizeci de umbre ale lui Grey
Romantic, amuzant şi încărcat de erotism, acest roman te cucereşte, te captivează şi te domină.
Anastasia Steele, studentă la filologie, îi ia un interviu lui Christian Grey, un tânăr om de afaceri de succes, pe care îl găseşte foarte atractiv şi de-a dreptul intimidant. Retrasă şi interiorizată, Ana este şocată să constate că, pentru prima dată în viaţă, este atrasă puternic de cineva. Christian o avertizează că trebuie să stea departe de el, iar ea nu face decât să-l dorească şi mai tare. Dar când descoperă gusturile erotice speciale ale acestuia, începe să ezite: dincolo de şarmul şi succesul de care se bucură, Christian Grey este un bărbat tulburat de demoni ascunşi şi ghidat de o excesivă nevoie de a-i controla pe ceilalţi. Va putea oare Ana să accepte sclavia sentimentală impusă de Christian? Și dacă da, va mai putea oare iubi ceea ce descoperă?

2. Cincizeci de umbre întunecate
Intimidată de gusturile speciale şi secretele întunecate ale tânărului şi frumosului om de afaceri Christian Grey, Anastasia Steele se desparte de acesta şi îşi începe cariera la o editură din Seattle. Însă dorul de Christian o urmăreşte neîncetat, iar atunci când acesta îi propune un nou „contract”, Anastasia nu poate rezista. Ei reîncep relaţia, iar Anastasia află mai multe despre trecutul chinuitor al iubitului ei pervertit, provocator şi măcinat de frământări. În timp ce Christian se luptă cu demonii săi interiori, Anastasia este nevoită să se confrunte cu furia şi invidia unei femei care a făcut parte din trecutul lui Grey şi trebuie să ia cea mai importantă decizie din viaţa sa.

3. Cincizeci de umbre descătuşate
Anastasia Steele şi Christian Grey au acum totul: dragoste, pasiune, intimitate, bogăţie şi o mulţime de posibilităţi privind viitorul lor. Însă Ana ştie că nu va fi uşor să trăiască alături de Fifty Shades. A fi împreună este o provocare plină de neprevăzut. Într-un fel sau altul, Ana trebuie să înveţe să împărtăşească stilul de viaţă opulent al lui Christian fără să-şi sacrifice propria identitate. La rândul său, Christian trebuie să-şi înfrângă dorinţa nestăpânită de control în timp ce se luptă cu demonii din trecutul său chinuitor. Tocmai când se pare că forţa iubirii lor va eclipsa orice obstacol, soarta conspiră pentru a face ca temerile cele mai adânci ale Anei să devină realitate.

Seria Cincizeci de umbre ale lui Grey în limba română

Seria Cincizeci de umbre ale lui Grey în limba engleză (Fifty Shades of Grey)

Seria Cincizeci de umbre ale lui Grey în limba germană

Seria Cincizeci de umbre ale lui Grey în limba spaniolă

Biografiile “Jamie Dornan: Shades of Desire” de Alice Montgomery şi “Shades of Jamie Dornan” de Jo Berry

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *