Recomandarea săptămânii: Înainte să adorm de S.J. Watson

Unul dintre cele mai aşteptate filme din aceasta toamnă este ecranizarea romanului Before I Go to Sleep, bestseller Sunday Times şi New York Times, scris de S.J. Watson şi publicat în primăvara lui 2011.

Romanul a fost tradus în peste 40 de ţări, a devenit bestseller în SUA, Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Bulgaria, Olanda şi Belgia şi este considerat cel mai bine vândut volum de debut al unui scriitor britanic , după seria Harry Potter a lui J.K. Rowling.

În mai 2011, drepturile de ecranizare ale romanului au fost cumpărate de casa de producţie a celebrului regizor Ridley Scott, care l-a angajat pe scenaristul Rowan Joffé pentru a adapta volumul pentru marele ecran.
Filmul, din a cărui distribuitie fac parte Nicole Kidman (Christine) şi Collin Firth (Ben), a fost apreciat atât de critici, cât şi de public.

Înainte să adorm este un thriller psihologic despre o femeie care, în urma unui accident, suferă de amnezie retrograda şi anterograda. În fiecare zi se trezeşte fără să ştie unde se află, crezând că are cu 20 de ani puţin, că este singură şi că are întreaga viaţă înainte. Datorită jurnalului pe care îl ţine, la sfatul doctorului ei, descoperă că are 47 de ani, că este căsătorită şi are un fiu. Dar într-o zi, o notare din jurnal o face să se îndoiască de tot ceea ce ştie şi să încerce să afle adevărul despre ea, trecutul ei şi ce s-a întâmplat.

In 2011 romanul a fost tradus şi la noi de editura Trei. Premiera filmului va avea loc în cinematografele din România în 17 octombrie.

 

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *