Recomandarea săptămânii: Hunger Games: Mockingjay

Hunger Games: Mockingjay – Partea I, ecranizarea primei părţi a celui de-al treilea volum al seriei bestseller internaţional Hunger Games scrisă de autoarea americană Suzanne Collins, a avut premiera în România pe 21 noiembrie 2014. Din distribuţia filmului fac parte Jennifer Lawrence (Katniss), Josh Hutcherson (Peeta), Liam Hemsworth (Gale) şi Donald Sutherland (Preşedintele Snow).

Seria The Hunger Games a fost publicată între 2008 şi 2010, cuprinde trei volume și o are ca naratoare și protagonistă pe Katniss Everdeen, o tânără de 16 ani, care trăiește în Panem, națiunea post-apocaliptică, cunoscută odată ca și America de Nord. Capitoliul, o metropolă foarte avansată, își exercită controlul politic asupra întregii națiuni. În fiecare an este organizat un concurs sadic și sângeros, Jocurile Foamei. Douăzeci și patru de adolescenți, un baiat si o fată din fiecare dintre cele doisprezece districte, sunt răpiți de lângă familiile lor şi aruncați într-o luptă pe viață și pe moarte, televizată în direct și urmărită cu frenezie. Doar unul dintre ei se va întoarce acasă, faimos, bogat și… viu.

Mockingjay, a treia și ultima carte a trilogiei, are ca subiect rebeliunea districtelor împotriva Capitoliului. Katniss a supravieţuit calvarului Jubileului Pacificării şi, împreună cu familia ei şi Gale, este la adăpost în Districtul 13. Dar, în haosul final al jocurilor, Peeta a căzut prizonier în mâinile Capitoliului, iar preşedintele Snow îi pregăteşte o soartă aparte. În timp ce focul revoltei mistuie întreg Panemul, Katniss este sortită să devină simbol al revoluţiei. Curând, ea se va trezi prinsă într-un pericol mortal, alături de cele mai dragi persoane din viaţa ei.

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *