Recomandarea săptămânii: Horns de Joe Hill

Tocmai la timp pentru Halloween, ecranizarea bestsellerului Horns (Coarne) va avea premiera în cinematografele din România în 31 octombrie.

Publicat în 2010, Horns este cel de-al doilea roman al autorului de volume horror Joe Hill. Un roman dark fantasy, cu influente gotice şi mistery, Horns este format din cincizeci de capitole, împărţite în cinci secţiuni, fiecare a câte zece capitole şi numite Hell, Cherry, The Fire Sermon, The Fixer şi The Gospel According to Mick and Keith.
Horns a fost nominalizat în 2010 la premiul Bram Stoker pentru cel mai bun roman, iar în 16 iunie 2012, autorul a anunţat pe site-ul personal că drepturile de ecranizare ale romanului au fost achiziţionate de casele de producţie Mandalay Pictures şi Red Granite Pictures, iar rolurile principale vor fi interpretate de Daniel Radcliffe (Ig) şi Juno Temple (Merrin).

Volumul spune povestea lui Ignatius Perris, un tânăr distrus de uciderea iubitei sale, Merrin. Considerat singurul suspect al poliţiei, deşi nu a fost niciodată acuzat oficial, Ig este bănuit de uciderea iubitei sale de toţi locuitorii orăşelului Gideon din New Hampshire, care cred că acesta nu a fost investigat niciodată datorită relaţiilor părinţilor săi înstăriţi şi influenti.

La aniversarea unui an de la crimă, Ig se îmbată crunt, iar dimineaţa se trezeşte cu două coarne apărute ca prin minune pe cap. Curând, Ig descoperă că aceste coarne au puterea de a-i face pe interlocutorii săi să-şi destăinuie cele mai întunecate dorinţe şi secrete şi hotărăşte să-şi folosească noua abilitate pentru a-l găsi pe monstrul care a ucis-o pe Merrin şi pentru a se răzbuna.

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *