Recomandarea săptămânii: Hobbitul de J. R. R. Tolkien

Începând de astăzi, în cinematografele din România va rula unul dintre cele mai aşteptate filme ale acestui an, “Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri” (The Hobbit: The Battle of the Five Armies).

Filmul, realizat cu un buget de 250 de milioane de dolari, este a treia parte din seria de filme bazată pe celebrul roman “Hobbitul“, scris de J. R. R. Tolkien pentru copiii săi şi publicat în 1937.

Romanul “Hobbitul” s-a bucurat de atât de mult succes încât a fost retipărit fără întrerupere încă de la apariție şi a primit de la New York Herald Tribune premiul pentru cea mai bună carte de ficțiune pentru copii. “Hobbitul” s-a vândut în milioane de exemplare şi a devenit una dintre cele mai îndrăgite cărţi ale secolului XX.

Romanul spune povestea lui Bilbo Baggins, un hobbit care se bucură de o viaţă confortabilă şi lipsită de mari ambiţii, până când viaţa lui calmă este deranjată de apariţia vrăjitorului Gandalf şi a unui grup de treisprezece gnomi. Aceştia mai au nevoie de un membru în grupul lor, pentru a-şi duce la bun sfârşit planul de a câştiga Muntele Singuratic, de a-l înfrânge pe balaurul Smaug şi de a recupera regatul şi comorile sale.

Tolkien a realizat şi o continuare a “Hobbitului”, seria “Stăpânul Inelelor“.

“Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri” aduce pe marile ecrane o încheiere de proporţii epice pentru aventurile lui Bilbo Baggins, Thorin Oakenshield şi Compania Piticilor. Piticii din Erebor şi-au recâştigat bogăţia vastă a ţării lor natale, dar acum trebuie să suporte consecinţele de a-l fi dezlănţuit pe teribilul Dragon, Smaug, asupra bărbaţilor, femeilor şi copiilor fără apărare din Oraşul de pe Lac.

Regele de sub Munte, Thorin Oakenshield, sacrifică prietenia şi onoarea în căutarea legendarei pietre Arken. Neputând să-l ajute pe Thorin să vadă lucrurile raţional, Bilbo este determinat să facă o alegere disperată şi primejdioasă, neştiind că pericole şi mai mari se află înainte.

Un vechi duşman s-a reîntors în Pământul de Mijloc. Sauron, Lordul Întunecat, a trimis patru legiuni de Orci, într-un atac pe furiş asupra Muntelui Singuratic. Pe măsură ce întunericul se aproprie de conflictul înteţit, Piticii, Elfii şi Oamenii trebuie să ia o decizie, fie sunt uniţi, fie sunt distruşi. Bilbo se află în situaţia de a lupta pentru viaţa lui şi a prietenilor săi, când cinci oştiri măreţe pornesc la război.

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *