Recomandarea săptămânii: The Last Apprentice de Joseph Delaney

Luna aceasta a avut premiera în cinematografele din România filmul “Al şaptelea fiu” (Seventh Son), ecranizarea primului volum din seria bestseller “Cronicile Wardstone” scrisă de Joseph Delaney.

Seria “Cronicile Wardstone”, cunoscută în SUA cu titlul “The Last Apprentice” (Ultimul Ucenic), iar în Marea Britanie cu titlul “Spook’s Books” (Cărţile Vraciului), a fost tradusă în 26 de limbi şi cuprinde treisprezece volume, care s-au vândut în peste două milioane de exemplare.

Seria “Cronicile Wardstone” spune povestea lui Thomas Ward, un băiat care fiind al şaptelea fiu al unui al şaptelea fiu, poate vedea lucruri şi creaturi supranaturale pe care oamenii obişnuiţi nu le văd. Thomas îşi face ucenicia la un vraci bătrân şi aspru, pentru a învăţa cum să alunge strigoii şi să prindă şi să închidă duhurile rele şi vrăjitoarele.

Joseph Delaney a scris şi o continuare a seriei Cronicile Wardstone,”The Starblade Chronicles“, care urmăreşte aventurile lui Thomas Ward după ce acesta a devenit vraci.

Filmul “Al şaptelea fiu” ne introduce în atmosfera unor vremuri în care magia se întâlnește cu legendele, iar singurul războinic supraviețuitor al unui ordin mistic pornește într-o călătorie al cărei scop este să-l găsească pe eroul despre care s-a profețit că se va naște având puteri incredibile, ultimul cel de-al Șaptelea Fiu. Smuls din tihna vieții pe care tânărul o ducea ca fermier, acest erou fără voia lui acceptă fără prea mult entuziasm să se îmbarce într-o aventură îndrăzneață alături de mentorul său călit în bătălii aprige pentru a o învinge pe regina întunericului și armata acesteia de asasini supranaturală pe care a asmuțit-o asupra regatului lor.

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *