Recomandare pentru copii: Un urs pe nume Paddington de Michael Bond

După ce faimoasa serie de cărţi pentru copii a autorului britanic Michael Bond, Paddington Bear, îndrăgită de milioane de copii din întreaga lume, a fost ecranizată, rulând din 5 decembrie şi în cinematografele din România, tot in aceasta luna, micuţilor fani ai lui Paddington, li s-a pregatit inca o surpriză de sărbători, prin publicarea in limba romana a primului volum din aventurile ursuleţului, “Un urs pe nume Paddington

Prima dintre cele treizeci de cărţi care urmăresc aventurile adorabilului Ursuleţ Paddington a fost publicată în 13 octombrie 1958. Cărţile publicate în peste 40 de ţări şi vânzările care au depăşit treizeci şi cinci de milioane de exemplare, l-au transformat pe Paddington într-un personaj clasic al literaturii pentru copii. În 2012, la British Animation Award, Paddington a fost declarat “personajul animat preferat al britanicilor”.

Paddington este povestea amuzantă şi magică a unui ursuleţ venit tocmai la Londra, din îndepărtata junglă peruvienă, în căutarea unui cămin. Singur şi părăsit în gara din Paddington, realizează că e posibil ca viaţa în marele oraş să nu fie aşa cum şi-a imaginat. Temerile îi sunt spulberate în clipa în care face cunoştinţă cu familia Brown.

Doamna şi domnul Brown îşi aşteaptă fiica în gara, când zăresc, într-un colţ, ceva mic şi pufos. Spre uimirea lor, din penumbră apare un ursuleţul drăgălaş cu o pălărie caraghioasă, o valiză şi un bileţel pe care îl poartă atârnat la gât, pe care scrie “Vă rog, aveţi grijă de acest ursuleţ. Vă mulţumesc.” Fermecaţi de ursuleţul manierat şi politicos, soţii Brown îi oferă întâi un ceai, apoi o familie şi un acoperiş deasupra capului.

Alte carti pentru copii ale autorului Michael Bond:

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *