Rebecca

 “Last night I dreamt I went to Manderley again…” Și eu că am revăzut spectacolul ”Rebecca”, de la Teatrul Național de Operetă ”Ion Dacian” Spectacolul ”Rebecca” are la bază romanul omonim, scris în 1938 de Daphne du Maurier și face parte alături de ”Marie Antoinette”, ”Mozart”, ”Elisabet”, din seria musicalurilor de succes ai căror autori sunt Michael Kuze(libret) și Sylvester Levay(muzică).În ”Rebecca”, du Maurier explorează relația dintre trecut și prezent. Pentru Maxim de Winter și cea de-a doua lui soție, trecutul și prezentul sunt legate într-un mod de neînțeles. Trecutul incert al fostei soții și relația pe care Maxim încă o mai are cu aceasta, îi afectează căsnicia lui prezentă și dragostea față de noua lui soție. Reședința familiei de Winter, castelul Manderley este un lait motiv al poveștii, deoarece nu-i permite lui Maxim să se îndepărteze de soția lui decedată, aceasta fiind chiar și după moarte prezentă în aerul și în temelia căminului lor. Romanul sugerează că atât dorința de a se agăța de trecut cât și nevoia de a scăpa de el, îi creează personajului un tărâm periculos.În timp ce Maxim de Winter se afundă tot mai mult în secretele misterioasei case, actuala lui soție se simte urmărită de către menajera Ms. Denevers care o privește cu suspiciune si malițiozitate. Rebecca, soția decedată dinaintea începerii romanului, străbate întreaga poveste. Ea este responsabilă pentru  îngrijorarea lui Maxim, pentru insecuritatea soției sale și pentru dorința de răzbunare doamnei Denevers.”Rebecca” este un spectacol impresionant, cu un decor care se schimbă constant și te lasa mut de uimire, plin de mister, cu un sfârșit neașteptat, dar mai presus de toate distribuția este una de excepție. Interpretarea vocală este una formidabilă care te face să îți dorești să revii, iar și iar,”la Manderley”.Romanul a fost adaptat pentru marele ecran, fiind ecranizat în anul 1940, în regia lui Alfred Hitchcock și a primit două premii Oscar. 

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

1 thought on “Rebecca”

  1. De la primul minut al spectacolului pot afirma ca artistii au reusit sa mi transpuna fiecare emotie si traire a personajelor pe care le interpretau aproape cu perfectiune.Cu siguranta acest articol a starnit interesul publicului caci nu trebuie ratata vizionarea musicalului Rebecca.In cele 3 ore, am trecut de la emotii la extaz, de la melancolie la fericire si cu siguranta concluzia este una singura: doresc sa-l revad !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *