Queen. O istorie începută în urmă cu 40 de ani

Queen a fost una din cele mai influente formații ale rock-ului, care continuă să își creeze fani chiar după 20 de ani de la moartea lui Freddie Mercury, poate cel mai iubit solist rock al tuturor timpurilor.Trupa a luat ființă în anul 1971, cu componența originală formată din Freddie Mercury (voce și pian), Brian May (chitară și voce), John Deacon (chitară bass, chitară și voce) și Roger Taylor (tobe și voce).Inițial, melodiile lor progressive erau rock, dar apoi formația s-a îndreptat către o muzică mai convențională și destinată radio-ului, incluzând mai multe stiluri inovative.


Formația a lansat în total 18 albume number one, 18 single-uri number one și 10 DVD-uri number one și au vândut peste 150 de milioane de albume, fiind unii din cei mai bine vânduți artiști din lume. Ei au fost onorați cu 7 premii Ivor Novello și au fost incluși în Rock and Roll Hall Of Fame în anul 2001.

Freddie Mercury (născut sub numele de Farrokh Bulsara) a fost solistul trupei Queen și a fost cunoscut pentru prezența lui scenică excentrică și pentru abilitățile sale vocale, putând atinge 4 octave.Deși avea reprezentări scenice îndrăznețe, Mercury a fost un om foarte timid și retras, mai ales în cazul oamenilor pe care nu-i cunoștea așa bine. În timpul unui interviu, Freddie a declarat: “When I’m performing I’m an extrovert, yet inside I’m a completely different man.”Când era pe scenă, el se hrănea cu dragostea oferită de public, lucru amintit și în biletul de sinucidere al lui Kurt Kobain, în cadrul căruia a scris despre cum admira și invidia abilitatea lui Freddie de a face acest lucru.Freddie a murit de bronhopneumonie provocată de SIDA pe data de 24 noiembrie 1991, la numai o zi după ce a recunoscut public că suferea de această boală.De atunci, Deacon s-a retras în anul 1997, iar May și Taylor au cântat ocazional împreună. May și Taylor au avut o colaborare cu Paul Rodgers sub numele de Queen + Paul Rodgers, care a luat sfârșit în luna mai a anului 2009.Însă, piesele trupei Queen încă mai sunt difuzate, continuând să își sporească numărul de fani. займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *